Visueel ontwerp

Het grafisch (visueel) ontwerp, is het proces van het creëren van een visuele identiteit voor een website of een app. Dit betekent dat het gaat om de kleuren, typografie, afbeeldingen, iconen en andere visuele elementen die gebruikt worden om de website of app er aantrekkelijk uit te laten zien en een bepaalde sfeer te creëren.

Doel

Het doel van visueel ontwerp is om de gebruikers een prettige en professionele indruk te geven van de website of app, zodat ze zich vertrouwd voelen en bereid zijn om de website of app verder te verkennen. Visueel ontwerp speelt ook een belangrijke rol bij het uitdragen van de identiteit van een merk of organisatie. Een goede manier om een gevoel te krjgen bij de interactieve werking van het visueel ontwerp is het ontwikkelen van een klikbaar prototype.

Vernieuwing

Bij het vernieuwen of verbeteren van een website, kan een grafisch ontwerp worden gebruikt om de website er aantrekkelijker uit te laten zien, de gebruikerservaring te verbeteren en de identiteit van het merk of de organisatie te versterken. Dit kan bijvoorbeeld door het kiezen van een nieuwe kleurenschema, het vervangen van afbeeldingen, het aanpassen van typografie of het toevoegen van iconen.

KPN Voorbeeld visueel ontwerp | Product overzicht mobiel zakelijk


Voorbeeld visueel ontwerp | Product overzicht mobiel zakelijk KPN