Online visie

Een online visie is een duidelijke uitspraak over hoe een organisatie zichzelf ziet in de online wereld, en hoe zij deze wil gebruiken om haar doelstellingen te bereiken. Het is een statement over de rol van een website in het grotere geheel van een organisatie, en hoe deze bijdraagt aan de missie en doelen van de organisatie. Een online visie kan bijvoorbeeld gaan over het creëren van een gebruiksvriendelijke website die een optimale online ervaring biedt aan gebruikers, of het versterken van de online aanwezigheid van een organisatie om meer klanten te bereiken.

Richtinggevend

Een heldere online visie kan worden gebruikt bij het vernieuwen van een website door het creëren van een duidelijke richting voor het project. Het is de kapstok voor de online strategie. Het helpt om beslissingen te nemen over de functionaliteiten die moeten worden toegevoegd of verwijderd, de lay-out en het ontwerp van de website, en de inhoud die wordt gepresenteerd. Daarnaast kan een online visie ook helpen bij het bepalen van de doelgroep van de website en hoe de website kan bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de organisatie. Door de online visie te gebruiken als leidraad bij het vernieuwen van een website, kan een organisatie zorgen dat de website aansluit bij de bedrijfsdoelen en de gewenste online aanwezigheid.

Advies nodig?

Ik adviseer organisaties bij het opstellen of aanscherpen van de online visie en het maken van strategische keuzes online. Als ervaren Scrum Product Owner draag ik tevens zorg voor heldere communicatie tussen business en IT. Ik maak relevante informatie transparant en begrijpelijk voor alle stakeholders en adviseer bij het maken van belangrijke (strategische) beslissingen. Mijn adviezen en agile aanpak leiden ertoe dat de (door)ontwikkeling van de website soepel verloopt en zo veel mogelijk waarde toevoegt.

Patiëntenfederatie Nederland Voorbeeld online visie | Vernieuwing digitalezorggids.nl


Voorbeeld van een online visie | Vernieuwing digitalezorggids.nl