Leveranciersselectie

Bij leveranciersselectie draait het om identificeren, evalueren en selecteren van de juiste leveranciers voor een project. Bij het vernieuwen en verbeteren van een website, zijn er verschillende leveranciers betrokken, zoals ontwikkelaars, (UX)designers, content-editors en hosting-bedrijven.

De juiste match

Leveranciersselectie is belangrijk omdat de juiste leveranciers een belangrijke rol spelen bij het succesvol realiseren van de doelen en eisen van het project. Bovendien hebben verschillende leveranciers verschillende kwaliteiten, prijzen en aanbod, en is het belangrijk om de juiste leveranciers te selecteren die passen bij de specifieke behoeften en eisen van het project.

Ratio en gevoel

Het is belangrijk om niet alleen te letten op de kwaliteiten, capaciteiten en referenties, maar ook op het gevoel dat je als organisatie krijgt na 1 of meer gesprekken met de leverancier. Het is cruciaal om een leverancier te kiezen die integer is en die als een échte partner voor de lange termijn de problemen aanpakt, zodat je als organisatie verzekerd bent van een succesvol project.

Ervaringen van anderen

Maak goede keuzes voor de lange termijn. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van de ervaringen van anderen met betreffende leveranciers (referenties), om te bepalen of een leverancier een betrouwbare en geschikte partner zou kunnen zijn.