06-46187487. "/>
Michiel Schokking

Freelance Product Owner

Laat jouw uitdagende website project tot leven komen met de juiste expertise.

Freelance Product Owner

Maak van je online ambities werkelijkheid met de hulp van een professionele Product Owner gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met bewezen succes en goede referenties sta ik klaar om je te helpen. Neem contact op via telefoon of app me op 06-46187487.

Kies voor ervaring en expertise

Product Owner Expertise - Michiel Schokking

Laat een ervaren Product Owner jouw website project realiseren. Op basis van een agile aanpak. Gefocust op direct contact tussen eindgebruikers en opdrachtgever, direct inzicht in resultaten en het continu optimaliseren van de klantervaring.

Werkervaring

Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Digitalezorggids.nl is een een initiatief van Patientenfederatie Nederland en is gids in het landschap van digitale zorg. Het is gericht op:

 • Het verschaffen van inzicht in de meerwaarde van digitale zorg
 • Het helpen kiezen bij ieders persoonlijke situatie uit de best passende digitale diensten en producten
 • Het activeren van zo veel mogelijk gebruikers

 • Aanleiding

  De herontwikkeling was nodig omdat Patientenfederatie Nederland de digitale zorg hoog op de agenda heeft staan en de digitale zorg als een hulpmiddel ziet voor meer eigen regie, beter zelfmanagement en gemak. Wanneer dit wordt waargemaakt leidt dit tot betere kwaliteit van leven en meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden en dus beter passende zorg.

  Opdracht

  Voorafgaand aan de vernieuwing van digitalezorggids.nl bestond behoefte aan een onafhankelijke blik om goed onderbouwd te kunnen weergeven welke opties er voor Patientenfederatie Nederland waren om digitalezorggids.nl voor de lange termijn succesvol in de markt te zetten.

  Aanpak

  Om die reden werd gekozen om het project te starten met een Discovery Sprint. Samen met de belangrijkste interne en externe stakeholders zijn tijdens die sprint huidige status, risico's, pluspunten, pijnpunten en oplossingsrichtingen in kaart gebracht. Dat heeft geleid tot een heldere strategie, een eerste interactie-concept met bijbehorend ontwerp en technische vereisten. Deze uitkomsten vormden de basis voor het bepalen van het Minimum Viable Product (MVP).

  Resultaat

  Samen met haar leden brengt de Patientenfederatie in kaart welke digitale zorgproducten en -diensten het meest worden gebruikt. Met die informatie verwerkt in digitalezorggids.nl kunnen mensen op basis van hun eigen zorg- en gezondheidscontext informatie inwinnen.

  Zo vinden zij op de website verhalen en gebruikers ervaringen van lotgenoten, de meest gebruikte en relevante apps en middelen en tips voor verantwoord en onafhankelijk gebruik van deze digitale middelen. Daarnaast kunnen zij PGO's (Persoonlijke gezondheidsomgevingen) vergelijken, op basis van wat zij belangrijk vinden.

  PGO's zijn toepassingen waarin je je medische gegevens kunt ophalen en beheren, die je kunt koppelen met wearables (zoals fitbits) en waarmee je zorgafspraken met zorgverleners kunt organiseren. In een 2e fase is een review mogelijkheid voor PGO-producten aan de website toegevoegd.

  Hiermee krijgt elke PGO gebruiker een uitnodiging van de PGO om deze te kunnen reviewen. Naast het reviewen kan een leverancier er voor kiezen een aantal aanvullende vragen te stellen om met de antwoorden zijn product te verbeteren.

  Digitalezorggids.nl vernieuwd

  Referentie

  Titia Lekkerkerk
  Manager Producten en Diensten Patientenfederatie Nederland

  "Het afgelopen jaar heeft Michiel onze nieuwe productstrategie van digitalezorggids.nl vertaald naar een waardevol ontwerp en scenario voor groei. Met als resultaat een prachtige nieuwe website! Met een uitbouw van functionaliteiten en frequente toets bij de eindgebruikers speelt Michiel goed in op de behoeften en constante verbetering van de site."  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Nederlands Kanker Instituut
  NKI - Nederlands Kanker Instituut Amsterdam
  Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Amsterdam vormt met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) 1 organisatie met ieder een eigen website. In aansluiting op de in 2019 vernieuwde AVL-website is in 2020 de NKI-website vernieuwd. De belangrijkste redenen om de website van het NKI te vernieuwen waren:

 • De behoefte aan een gebruiksvriendelijk platform voor de redactie waarmee een optimale online ervaring aan gebruikers kon worden geboden
 • Duidelijk verantwoording kunnen afleggen over wat er met kankeronderzoek is bereikt en hoe, en welk kankeronderzoek er op dit moment loopt
 • Excellente onderzoekers aantrekken door hen online te overtuigen dat NKI de beste plek is om te werken
 • Nieuwe fondsen aantrekken door de mogelijkheden om te doneren en contact opnemen te optimaliseren

 • NKI website vernieuwd

  Referentie

  Henri Van Luenen
  Director of Operations Netherlands Cancer Institute

  "Tijdens het noodgedwongen nieuwe werken op afstand in 2020, wist Michiel zowel regie als teamspirit goed vast te houden met een prachtig resultaat! Zijn ervaring en persoonlijke aanpak met korte lijnen tussen ons webburo en mij als opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat dit project soepel, op tijd en binnen budget is opgeleverd."


  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - OLVG
  Het gefuseerde OLVG ziekenhuis
  Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam West zijn op 1 juni 2015 gefuseerd. De naamgeving van de nieuwe organisatie is OLVG geworden, met 2 locaties; Oost en West. Dit was de aanleiding voor ontwerp en realisatie van de nieuwe gezamenlijke website. Factoren die mede aanleiding waren om 1 gezamenlijke website voor OLVG te realiseren waren:

 • De lancering van 1 nieuw ziekenhuis-merk
 • De nieuwe positionering uitstralen
 • De nieuwe digitale mogelijkheden voor optimale beleving en responsiveness
 • Het optimaliseren van de vindbaarheid van speerpunten, diensten en informatie
 • 1 centrale bron van informatie (voor OLVG locatie Oost en OLVG locatie West)
 • Integratie van subsites
 • Zoveel mogelijk communiceren vanuit 1 merk en domein (olvg.nl)

 • OLVG website vernieuwd

  Referentie

  Tessa Scheffer
  Manager Marketing en Communicatie OLVG

  "Michiel heeft ons geholpen om ons ziekenhuis ook digitaal te integreren. Op zeer professionele wijze heeft hij zowel de interne organisatie als externe partners door het project heen geloodst. Met zijn brede kennis van online, focus op kwaliteit en gestructureerde aanpak hield Michiel iedereen scherp. Nieuwsgierig naar het resultaat? Zie OLVG.nl!"  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Amsterdam Woont
  Amsterdam Woont

  Amsterdamwoont.nl is een non-profit samenwerkingsverband tussen woningmarktpartijen en gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam. Samen met haar partners wilde amsterdamwoont.nl de website uitbreiden van stad tot regio en daarmee de nummer 1 nieuwbouwsite van de Metropoolregio Amsterdam worden. Aan de hand van een aantal verzorgde discovery-workshops zijn de belangrijkste inzichten opgehaald om te kunnen vaststellen wat precies met het platform moest worden bereikt en wat de meest optimale klantreis zou zijn voor de verschillende doelgroepen.


  Referentie

  Niek Verveen
  Voorzitter Nieuwbouwplatform Amsterdam Woont

  "Om de juiste keuzes te kunnen maken voor de inhoud en werking van de uit te breiden site naar de regio heeft Michiel ons in 2 interactieve sessies met onze stakeholders geholpen om een helder beeld te krijgen van de wensen, behoeftes en meest optimale gebruikerservaring van de (nieuwe) eindgebruikers. To-the point en zeer verhelderend. Een echte aanrader."  Michiel Schokking Product Owner - KPN Zakelijke Markt
  KPN Zakelijke Markt

  In 2007 wilde KPN de webshop KPN Zakelijke Markt vernieuwen en integreren met de gesloten MijnKPN-omgeving om de bestaande klanten nog beter te kunnen bedienen. In 2008 is de website gerealiseerd met een nieuwe 'look & feel' inclusief een vernieuwde storelocator voor het eenvoudig online kunnen vinden van de dichtstbijzijnde KPN-verkooppunten.

  De vernieuwde website KPN-zakelijk - 2008

  Referentie

  Aart Jan Schouten
  Manager Portals - Consument en Zakelijk KPN

  "Michiel heeft zich bewezen als deskundig, helder communicerend en professioneel internet project manager, die begrijpt waar mijn business en eindgebruikers behoefte aan hebben. Hij komt zijn afspraken na en weet multi-disciplinaire teams optimaal in te zetten. De vernieuwde website van KPN Zakelijke Markt die Michiel met zijn team heeft neergezet heeft geleid tot significant hogere omzet, lagere servicekosten en een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit."


  Mobiliteit

  Als Product Owner gevestigd in Amsterdam, vervul ik opdrachten voor bedrijven overal in Nederland, van Groningen tot Amersfoort en van Utrecht tot Arnhem.

  Certificeringen

  -Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
  -Professional Scrum Master (PSM1)
  -Managing Successful Projects (Prince2)
  -Managing Successful Programs (MSP)
  -Management of Portfolios (MoP)

  Ben je op zoek naar een ervaren Product Owner voor jouw uitdaging? Neem contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

  Het is mijn passie is om samen met stakeholders een innovatief en blijvend succes te realiseren. Met een agile projectaanpak gericht op snelle en effectieve levering van waardevolle online producten en diensten.

  Bekijk voor meer projecten mijn portfolio overzicht van succesvol gerealiseerde toekomstbestendige websites.

  Wil je meer weten over hoe jouw project succesvol kan worden? Neem contact met mij op en vertel over je digitale uitdaging!

  De voordelen van werken met Michiel

  Succesvolle aansturing agile scrum teams
  Ervaring met leveranciersselectie
  Ervaring met websites realiseren
  Verbind stakeholders en eindgebruikers
  Goede referenties


  Over Michiel

  Even voorstellen: Ik ben Michiel Schokking, freelance Product Owner en online Project Manager met als specialisatie het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met ruim 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor organisaties in de commerciele- en semi-publieke sector. Mijn missie: samen met stakeholders een innovatief en blijvend succes realiseren.

  Online strategie

  De kern van digitaal succes is het realiseren van toepassingen die succesvol worden doordat ze volledig in dienst staan van zowel de opdrachtgever als de eindgebruikers. Een heldere online visie helpt de organisatie daarbij; zij geeft richting voor de lange termijn en is de kapstok voor de online strategie. De online strategie beschrijft wat we online bij welke eindgebruikers willen bereiken en helpt om de juiste online keuzes te maken. Ik adviseer organisaties bij het opstellen of aanscherpen van de online visie en het maken van strategische keuzes online.

  Realisatie

  Het realiseren van digitale ambities vraagt naast een duidelijke visie, om goed contact met de doelgroep voor actueel inzicht in de wensen en behoeften van eindgebruikers, want die bepalen het succes van je product. Het vereist een open mindset om een nieuwe manier van werken te ontdekken. Door co-creatie worden de juiste stakeholders betrokken bij veranderingen op de werkvloer en het uitwerken van daarop aansluitende interactie-ontwerpen. Daarmee is de basis gelegd voor de bouw en goede contentontwikkeling.

  Door gebruik te maken van korte ontwikkel-iteraties en testen met echte eindgebruikers wordt de organisatie in staat gesteld snel in te spelen op nieuwe behoeftes en een optimale ervaring voor eindgebruikers te realiseren.

  Werkwijze

  Een persoonlijke aanpak is in mijn visie 'key' voor optimaal resultaat. Na een intake gesprek met de voornaamste stakeholders leg ik in een beknopte briefing de essentie en aanpak van de opdracht vast. Ik pak graag de regie, ontzorg mijn opdrachtgever maar hou de lijnen altijd kort. Met geselecteerde leveranciers maak ik sluitende afspraken over tijd, geld, kwaliteit, werkwijze en samenwerking.


  Freelance Product Owner | Michiel


  De kernwoorden van mijn diensten zijn

  Online strategie, agile, toekomstbestendig, stakeholder management, doelen, gewenste resultaten, kernboodschap, doelgroep, MVP (minimum viable product), product backlog, interactie-ontwerp, prototype en validatie, afhankelijkheden en risico's, data migratie, content planning, zoekmachine optimalisatie (SEO), acceptatie testen, training, go-live draaiboek, besturing, team, fun, planning en budget, hosting, eigendomsrechten.


  Meer weten of wil je direct een Product Owner gerelateerde opdracht plaatsen?


  https://schok.com/expertise  Freelance Product Owner - Expertise

  Expertise

  Haal de juiste expertise in huis

  Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

  Doeltreffende aanpak

  Ervaring met Agile werkwijze

  Freelance Product Owner - Verbinding

  Verbinding

  Verbind stakeholders en eindgebruikers

  Freelance Product Owner - Goede referenties

  Goede referenties

  Succesvol track record