06-46187487. "/>
Michiel Schokking

Freelance Product Owner

Heb je een uitdagend website project? Neem contact met mij op. Zo haal je de juiste expertise in huis.

Freelance Product Owner

Maak van je online ambities werkelijkheid met de hulp van een professionele Product Owner gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met bewezen succes en goede referenties sta ik klaar om je te helpen. Neem contact op via telefoon of app me op 06-46187487.

Kies voor ervaring en expertise

Product Owner Expertise - Michiel Schokking

Maximaliseer je online succes met een ervaren Product Owner die effectief de brugfunctie verzorgt tussen business en IT. Op basis van een agile aanpak die zo veel mogelijk waarde toevoegt per sprint. Die zorgt voor een soepel verloop van de (door)ontwikkeling en focust op direct contact tussen eindgebruikers en de organisatie, waardoor er inzicht wordt verkregen in resultaten en de klantervaring continu geoptimaliseerd wordt.

Website projecten gerealiseerd

Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Digitalezorggids.nl is een initiatief van de Patientenfederatie Nederland en is een gids in de digitale gezondheidszorg. Het richt zich op het bieden van inzicht in:

 • De voordelen van digitale gezondheidszorg
 • Het ondersteunen bij het vinden van de beste digitale producten en diensten voor individuele behoeften
 • Het aanmoedigen van zo veel mogelijk gebruikers

 • Aanleiding

  De Patientenfederatie beschouwt digitale gezondheidszorg als een hulpmiddel voor verhoogde zelfregie en gemak, wat zou moeten leiden tot verbetering van de kwaliteit van leven en meer inzicht in persoonlijke zorg en mogelijkheden. De bestaande website digitalezorggids.nl leverde niet de gewenste resultaten en was toe aan vernieuwing.

  Opdracht

  Voor de vernieuwing van digitalezorggids.nl was er behoefte aan een onafhankelijke evaluatie om de beste opties voor een succesvolle lange-termijn positionering van digitalezorggids.nl te bepalen.

  Aanpak

  Om goed onderbouwd te kunnen weergeven welke opties er voor Patientenfederatie Nederland waren om digitalezorggids.nl voor de lange termijn succesvol in de markt te zetten is het project gestart met een Discovery Sprint. Daarbij zijn huidige situatie, risico's, voordelen, uitdagingen en oplossingsrichtingen in kaart gebracht. Dit resulteerde in een duidelijke strategie, een interactie-concept en technische vereisten. Deze uitkomsten vormden de basis voor het bepalen van het Minimum Viable Product (MVP).

  Resultaat 1e fase (MVP)

  Met informatie van haar leden, verzamelt de Patientenfederatie gegevens over de meest gebruikte digitale gezondheidsproducten en -diensten. Op digitalezorggids.nl kunnen mensen informatie vinden op basis van hun gezondheidscontext, zoals verhalen en ervaringen van lotgenoten, relevante apps en middelen en tips voor verantwoord en onafhankelijk gebruik. Ook kunnen ze PGO's (Persoonlijke Gezondheidsomgevingen) vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren.

  Resultaat 2e fase

  In een tweede fase is de mogelijkheid om PGO-producten te reviewen toegevoegd aan de website. Leveranciers kunnen hierdoor aanvullende vragen stellen en hun product verbeteren op basis van antwoorden. Elke PGO-gebruiker wordt uitgenodigd om een review achter te laten.

  Digitalezorggids.nl vernieuwd

  Referentie

  Titia Lekkerkerk
  Manager Producten en Diensten Patientenfederatie Nederland

  "Het afgelopen jaar heeft Michiel onze nieuwe productstrategie van digitalezorggids.nl vertaald naar een waardevol ontwerp en scenario voor groei. Met als resultaat een prachtige nieuwe website! Met een uitbouw van functionaliteiten en frequente toets bij de eindgebruikers speelt Michiel goed in op de behoeften en constante verbetering van de site."

  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Nederlands Kanker Instituut
  NKI - Nederlands Kanker Instituut Amsterdam
  Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) vormen samen 1 organisatie, met elk hun eigen website. In 2020 werd de website van het NKI vernieuwd, na de renovatie van de AVL-website in 2019. De hoofdredenen voor de renovatie van de NKI-website waren:

 • Creatie van een gebruiksvriendelijk platform voor de redactie, waardoor gebruikers een optimale online ervaring kan worden geboden
 • Het duidelijk kunnen presenteren van kankeronderzoek resultaten en welk kankeronderzoek er op dit moment loopt
 • Het aantrekken van excellente onderzoekers door hen te overtuigen van de kwaliteit van NKI
 • Het optimaliseren van de mogelijkheden om te doneren en contact op te nemen, om nieuwe fondsen aan te trekken.

 • NKI website vernieuwd

  Referentie

  Henri Van Luenen
  Director of Operations Netherlands Cancer Institute

  "Tijdens het noodgedwongen nieuwe werken op afstand in 2020, wist Michiel zowel regie als teamspirit goed vast te houden met een prachtig resultaat! Zijn ervaring en persoonlijke aanpak met korte lijnen tussen ons webburo en mij als opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat dit project soepel, op tijd en binnen budget is opgeleverd."


  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - OLVG
  Het gefuseerde OLVG ziekenhuis
  Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam Oost en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam West fuseerden op 1 juni 2015 en vormden de nieuwe organisatie OLVG, met locaties in Oost en West. Dit leidde tot de ontwikkeling en lancering van een nieuwe gezamenlijke website. De motivatie om 1 website voor OLVG te realiseren omvatte:

 • De presentatie van een nieuw ziekenhuis-merk
 • Het uitstralen van de nieuwe positionering
 • De optimalisatie van de gebruikerservaring en responsiveness door digitale mogelijkheden
 • Het verbeteren van de vindbaarheid van belangrijke thema's, diensten en informatie
 • 1 centrale bron van informatie voor beide locaties van OLVG
 • Integratie van subsites
 • Zo veel mogelijk communiceren via 1 merk en domein (olvg.nl)

 • OLVG website vernieuwd

  Referentie

  Tessa Scheffer
  Manager Marketing en Communicatie OLVG

  "Michiel heeft ons geholpen om ons ziekenhuis ook digitaal te integreren. Op zeer professionele wijze heeft hij zowel de interne organisatie als externe partners door het project heen geloodst. Met zijn brede kennis van online, focus op kwaliteit en gestructureerde aanpak hield Michiel iedereen scherp. Nieuwsgierig naar het resultaat? Zie OLVG.nl!"  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Amsterdam Woont
  Amsterdam Woont

  De website van Amsterdamwoont.nl is een samenwerkingsverband tussen woningmarktpartijen en gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, gericht op het bevorderen van nieuwbouwwoningen. Aan de hand van een aantal verzorgde discovery-workshops is het doel om het platform uit te breiden en de nummer 1 nieuwbouwsite van de regio te worden vastgesteld. Inzichten zijn verzameld om de beste klantreis voor verschillende doelgroepen te bepalen en om precies te bepalen wat het platform moest bereiken.


  Referentie

  Niek Verveen
  Voorzitter Nieuwbouwplatform Amsterdam Woont

  "Om de juiste keuzes te kunnen maken voor de inhoud en werking van de uit te breiden site naar de regio heeft Michiel ons in 2 interactieve sessies met onze stakeholders geholpen om een helder beeld te krijgen van de wensen, behoeftes en meest optimale gebruikerservaring van de (nieuwe) eindgebruikers. To-the point en zeer verhelderend. Een echte aanrader."  Michiel Schokking Product Owner - KPN Zakelijke Markt
  KPN Zakelijke Markt

  De vernieuwde webshop van KPN Zakelijke Markt heeft dankzij de geoptimaliseerde klantreis tot hogere omzet geleid en de klanttevredenheid vergroot. Ook de verbeterde storelocator om KPN-verkooppunten eenvoudiger online te vinden heeft hier aan bijgedragen.

  KPN-zakelijk website vernieuwd – 2007/2008

  Referentie

  Aart Jan Schouten
  Manager Portals - Consument en Zakelijk KPN

  "Michiel heeft zich bewezen als deskundig, helder communicerend en professioneel internet project manager, die begrijpt waar mijn business en eindgebruikers behoefte aan hebben. Hij komt zijn afspraken na en weet multi-disciplinaire teams optimaal in te zetten. De vernieuwde website van KPN Zakelijke Markt die Michiel met zijn team heeft neergezet heeft geleid tot significant hogere omzet, lagere servicekosten en een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit."


  Mobiliteit

  Als Product Owner gevestigd in Amsterdam, vervul ik opdrachten voor bedrijven overal in Nederland, van Groningen tot Amersfoort en van Utrecht tot Arnhem.

  Certificeringen

  -Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
  -Professional Scrum Master (PSM1)
  -Management of Portfolios (MoP)
  -Managing Successful Programs (MSP)
  -Managing Successful Projects (Prince2)

  Ben je op zoek naar een deskundige Product Owner voor jouw uitdaging? Neem contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

  Als ervaren professional zet ik mijn passie in om samen met betrokken partijen een blijvend en innoverend succes te realiseren. Met behulp van een Agile-aanpak en nadruk op snelle en efficiente levering van waardevolle online producten en diensten.


  Bekijk voor meer projecten mijn portfolio overzicht van succesvol gerealiseerde toekomstbestendige websites.  Wil je meer weten over hoe jouw project succesvol kan worden? Neem contact met mij op en licht je digitale uitdaging toe.


  De voordelen van werken met Michiel

  Brugfunctie tussen business en IT
  Goede referenties
  Ervaring met leveranciersselectie
  Helder gedefinieerde user stories
  Effectieve aansturing scrum teams
  Resultaat gedreven sprints


  Over Michiel

  Even voorstellen: Ik ben Michiel Schokking, een freelance Product Owner en online Project Manager met een specialisatie in creatie van nieuwe of verbeterde websites. Met meer dan 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor bedrijven in de commerciele en semi-publieke sector. Mijn missie is om samen met stakeholders een waardevol succes te realiseren door innovatieve oplossingen.

  Strategie

  Het succes van digitale projecten is afhankelijk van toepassingen die zowel de opdrachtgever als de eindgebruikers optimaal dienen. Een duidelijke online visie geeft richting voor de lange termijn en is de basis voor de online strategie. Ik help organisaties bij het opstellen of aanscherpen van hun online visie en bij het maken van strategische keuzes.

  Realisatie

  Realiseren van digitale ambities vereist naast een heldere visie, goed contact met de doelgroep voor inzicht in de wensen en behoeften van de eindgebruikers. Co-creatie en samenwerking met relevante stakeholders (business en IT) en het uitwerken van interactie-ontwerpen zijn essentieel voor een geslaagd project. Door het gebruik van korte ontwikkel-iteraties en testen met echte eindgebruikers kunnen organisaties snel inspelen op nieuwe behoeftes en een optimale ervaring voor de eindgebruikers realiseren.

  Werkwijze

  Een persoonlijke aanpak is volgens mij de sleutel tot het beste resultaat. Na een intakegesprek met de belangrijkste stakeholders leg ik de opdracht vast in een beknopte briefing. Ik pak graag de regie en ontzorg mijn opdrachtgever, maar hou de lijnen altijd kort. Ik werk samen met geselecteerde leveranciers om goede afspraken te maken over tijd, geld, kwaliteit, werkwijze en samenwerking. Mijn agile aanpak leidt ertoe dat de (door)ontwikkeling van de website soepel verloopt en zo veel mogelijk waarde toevoegt.


  Freelance Product Owner | Michiel


  De kernwoorden van mijn diensten zijn

  Online strategie, agile, brugfunctie, toekomstbestendig, stakeholder management, doelen, gewenste resultaten, kernboodschap, doelgroep, MVP (minimum viable product), product backlog, interactie-ontwerp, prototype en validatie, afhankelijkheden en risico's, data migratie, content planning, zoekmachine optimalisatie (SEO), acceptatie testen, training, go-live draaiboek, besturing, team, fun, planning en budget, hosting, eigendomsrechten.


  Meer weten of wil je direct een Product Owner gerelateerde opdracht plaatsen?


  https://schok.com/expertise.html  Freelance Product Owner - Expertise

  Expertise

  Haal de juiste expertise in huis

  Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

  Doeltreffende aanpak

  Ervaring met Agile werkwijze

  Freelance Product Owner - Verbinding

  Verbinding

  Verbind stakeholders en eindgebruikers

  Freelance Product Owner - Goede referenties

  Goede referenties

  Succesvol track record