06-46187487."/>
Michiel Schokking

Freelance Product Owner Utrecht

Uitdagend website-project? Bel of app me! Haal het maximale uit jouw project met de juiste expertise.

Freelance Product Owner Utrecht

Uitdagend website-project? Bel of app me! Haal het maximale uit jouw project met de juiste expertise.

Ik ben een freelance Product Owner gevestigd in de Randstad en gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met bewezen succes en goede referenties sta ik klaar om je te helpen. Neem contact op via telefoon of app me via 06-46187487.

Kies voor ervaring en expertise

Product Owner Expertise - Michiel Schokking | Utrecht

Maximaliseer je online succes en haal de juiste expertise in huis met een professionele Product Owner uit de regio Utrecht. Met agile aanpak en succesvol trackrecord. Gefocust op op snelle en efficiente levering van waardevolle online producten en diensten door direct contact tussen eindgebruikers en opdrachtgever. Hierdoor wordt inzicht verkregen in resultaten en wordt de klantervaring continu geoptimaliseerd.

Werkervaring in de regio Utrecht en omstreken


Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Patiëntenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Digitalezorggids.nl is een een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en is gids in het landschap van digitale zorg. Het is gericht op:

 • Het verschaffen van inzicht in de meerwaarde van digitale zorg
 • Het helpen kiezen bij ieders persoonlijke situatie uit de best passende digitale diensten en producten
 • Het activeren van zo veel mogelijk gebruikers

 • Aanleiding

  De herontwikkeling was nodig omdat Patientenfederatie Nederland de digitale zorg hoog op de agenda heeft staan en de digitale zorg als een hulpmiddel ziet voor meer eigen regie, beter zelfmanagement en gemak. Wanneer dit wordt waargemaakt leidt dit tot betere kwaliteit van leven en meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden en dus beter passende zorg.

  Opdracht

  Voorafgaand aan de vernieuwing van digitalezorggids.nl bestond behoefte aan een onafhankelijke blik om goed onderbouwd te kunnen weergeven welke opties er voor Patientenfederatie Nederland waren om digitalezorggids.nl voor de lange termijn succesvol in de markt te zetten.

  Aanpak

  Om die reden werd gekozen om het project te starten met een Discovery Sprint. Samen met de belangrijkste interne en externe stakeholders zijn tijdens die sprint huidige status, risico’s, pluspunten, pijnpunten en oplossingsrichtingen in kaart gebracht. Dat heeft geleid tot een heldere strategie, een eerste interactie-concept met bijbehorend ontwerp en technische vereisten. Deze uitkomsten vormden de basis voor het bepalen van het Minimum Viable Product (MVP).

  Resultaat

  Samen met haar leden brengt de Patiëntenfederatie in kaart welke digitale zorgproducten en -diensten het meest worden gebruikt. Met die informatie verwerkt in digitalezorggids.nl kunnen mensen op basis van hun eigen zorg- en gezondheidscontext informatie inwinnen.

  Zo vinden zij op de website verhalen en gebruikers ervaringen van lotgenoten, de meest gebruikte en relevante apps en middelen en tips voor verantwoord en onafhankelijk gebruik van deze digitale middelen. Daarnaast kunnen zij PGO’s (Persoonlijke gezondheidsomgevingen) vergelijken, op basis van wat zij belangrijk vinden.

  PGO’s zijn toepassingen waarin je je medische gegevens kunt ophalen en beheren, die je kunt koppelen met wearables (zoals fitbits) en waarmee je zorgafspraken met zorgverleners kunt organiseren. In een 2e fase is een review mogelijkheid voor PGO-producten aan de website toegevoegd.

  Hiermee krijgt elke PGO gebruiker een uitnodiging van de PGO om deze te kunnen reviewen. Naast het reviewen kan een leverancier er voor kiezen een aantal aanvullende vragen te stellen om met de antwoorden zijn product te verbeteren.

  Digitalezorggids.nl vernieuwd

  Werkervaring in de regio randstad

  Michiel Schokking Product Owner - Nederlands Kanker Instituut
  NKI - Nederlands Kanker Instituut
  Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Amsterdam vormt met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) één organisatie met ieder een eigen website. In aansluiting op de in 2019 vernieuwde AVL-website is in 2020 de NKI-website vernieuwd. De belangrijkste redenen om de website van het NKI te vernieuwen waren:

 • De behoefte aan een gebruiksvriendelijk platform voor de redactie waarmee een optimale online ervaring aan gebruikers kon worden geboden
 • Duidelijk verantwoording kunnen afleggen over wat er met kankeronderzoek is bereikt en hoe, en welk kankeronderzoek er op dit moment loopt
 • Excellente onderzoekers aantrekken door hen online te overtuigen dat NKI de beste plek is om te werken
 • Nieuwe fondsen aantrekken door de mogelijkheden om te doneren en contact opnemen te optimaliseren

 • NKI website vernieuwd


  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - OLVG
  Het gefuseerde OLVG ziekenhuis

  In 2015 fuseerden het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis tot 1 organisatie: OLVG. De lancering van de nieuwe website was een belangrijke stap na de fusie, om verschillende redenen. Samen met de belangrijkste stakeholders heb ik als Product Owner van de OLVG-website de doelen en gewenste resultaten opgesteld en vervolgens met het geselecteerde webburo de website ontwikkeld en opgeleverd.

  Doelen en gewenste resultaten

  Allereerst wilde OLVG een nieuw ziekenhuismerk introduceren dat de nieuwe positionering van de organisatie zou weerspiegelen.

  Ten tweede wilde OLVG gebruikmaken van digitale mogelijkheden om bezoekers van de website een optimale beleving en responsiviteit te bieden.

  Daarnaast wilde OLVG de vindbaarheid van de speerpunten, diensten en informatie van de organisatie verbeteren door middel van een centrale bron van informatie voor beide locaties. Dit omvatte ook de integratie van subsites en de communicatie vanuit 1 merk en domein.

  De vernieuwde website van OLVG

  Met de nieuwe website wil OLVG een toegankelijke informatiebron zijn voor patienten, familie en zorgprofessionals en zo haar belofte nakomen om zorgverleners te zijn die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van haar patienten op beide locaties: OLVG Oost en OLVG West.  Michiel Schokking Product Owner - Amsterdam Woont
  Amsterdam Woont

  Amsterdamwoont.nl is opgericht door woningmarktpartijen en gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam. Het doel is om de nummer 1 referentie te worden voor nieuwbouw in de regio.

  Om dit online te bereiken, heb ik voor Amsterdamwoont.nl en haar partners discovery-workshops gehouden om de wensen en behoeften van gebruikers te achterhalen. Door deze inzichten kan de website beter aansluiten op de behoeften van gebruikers en een waardevolle bron van informatie zijn over nieuwbouwprojecten.

  Zo wil Amsterdamwoont.nl bijdragen aan de toekomstige woningmarkt in de regio en zich onderscheiden als website die zich richt op de behoeften van haar gebruikers.


  Referenties

  Henri Van Luenen
  Director of Operations Netherlands Cancer Institute

  ”Tijdens het noodgedwongen nieuwe werken op afstand in 2020, wist Michiel zowel regie als teamspirit goed vast te houden met een prachtig resultaat! Zijn ervaring en persoonlijke aanpak met korte lijnen tussen ons webburo en mij als opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat dit project soepel, op tijd en binnen budget is opgeleverd.”

  Tessa Scheffer
  Manager Marketing en Communicatie OLVG

  ”Michiel heeft ons geholpen om ons ziekenhuis ook digitaal te integreren. Op zeer professionele wijze heeft hij zowel de interne organisatie als externe partners door het project heen geloodst. Met zijn brede kennis van online, focus op kwaliteit en gestructureerde aanpak hield Michiel iedereen scherp. Nieuwsgierig naar het resultaat? Zie OLVG.nl!”

  Niek Verveen
  Voorzitter Nieuwbouwplatform Amsterdam Woont

  ”Om de juiste keuzes te kunnen maken voor de inhoud en werking van de uit te breiden site naar de regio heeft Michiel ons in 2 interactieve sessies met onze stakeholders geholpen om een helder beeld te krijgen van de wensen, behoeftes en meest optimale gebruikerservaring van de (nieuwe) eindgebruikers. To-the point en zeer verhelderend. Een echte aanrader.”

  Titia Lekkerkerk
  Manager Producten en Diensten Patiëntenfederatie Nederland

  ”Het afgelopen jaar heeft Michiel onze nieuwe productstrategie van digitalezorggids.nl vertaald naar een waardevol ontwerp en scenario voor groei. Met als resultaat een prachtige nieuwe website! Met een uitbouw van functionaliteiten en frequente toets bij de eindgebruikers speelt Michiel goed in op de behoeften en constante verbetering van de site.”


  Product Owner regio Utrecht

  Haal de juiste expertise in huis met een Product Owner gevestigd in de regio Utrecht. Als Product Owner streef ik ernaar om in samenwerking met alle belanghebbenden innovatieve en duurzame resultaten te bereiken. Met behulp van een Agile projectaanpak, waarbij de nadruk ligt op snelle en effectieve levering, wil ik waardevolle online producten en diensten opleveren.

  Ben je op zoek naar een Product Owner voor een uitdagende opdracht in Utrecht? Neem dan contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

  Certificeringen

  -Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
  -Professional Scrum Master (PSM1)
  -Managing Successful Projects (Prince2)
  -Managing Successful Programs (MSP)
  -Management of Portfolios (MoP)  Bekijk voor meer projecten mijn portfolio overzicht van succesvol gerealiseerde toekomstbestendige websites.  Wil je meer weten over de mogelijkheden om van jouw project een succes te maken? Neem contact met mij op en vertel over je digitale uitdaging!


  De voordelen van werken met Michiel

  Brugfunctie tussen business en IT
  Goede referenties
  Effectieve aansturing agile teams
  Resultaat gedreven sprints
  Ervaring met leveranciersselectie
  Heldere communicatie


  Over Michiel

  Even voorstellen: Ik ben Michiel Schokking, een ervaren freelance Product Owner met als specialisatie het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met ruim 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor organisaties in de commerciele- en semi-publieke sector. Mijn missie: samen met stakeholders een toekomstbestendig en waardevol succes realiseren.

  Verbindende rol Development en Business

  Als Product Owner fungeer ik als een cruciale schakel tussen de development partij en de business. Met mijn agile aanpak en heldere communicatie met alle stakeholders zorg ik voor een soepele (door)ontwikkeling van de website en tegelijkertijd focus ik op het maximaliseren van de toegevoegde waarde daarvan.

  Vertalen van wensen naar user stories

  Samen met de stakeholders zorg ik ervoor dat de wensen correct worden vertaald naar concrete user stories die in het product backlog worden geplaatst. Na prioritering en verfijning van de user stories gaat het scrum team aan de slag met ontwerp en ontwikkeling. Door middel van korte ontwikkel-iteraties en het testen met echte eindgebruikers, stelt de organisatie zich in staat om snel in te spelen op nieuwe behoeften en een optimale gebruikerservaring te realiseren. Op deze manier kunnen de wensen effectief worden omgezet van user stories naar waardevolle resultaten voor zowel organisatie als eindgebruikers.

  Resultaat gedreven sprints

  Tijdens tweewekelijkse sprints worden er nieuwe functionaliteiten opgeleverd die jouw website naar een hoger niveau tillen. Als Product Owner vervul ik een belangrijke rol in dit proces door ervoor te zorgen dat de opgeleverde items grondig worden getest voordat ze worden vrijgegeven in de productieomgeving. Ik bewaak voortdurend de voortgang en het budget. Samen met het team verzamel ik waardevolle feedback van stakeholders aan het einde van elke sprint. Op basis hiervan worden de prioriteiten voor de volgende sprint bepaald, waardoor we blijven streven naar continue verbetering van de website.

  De juiste keuzes maken

  Het nemen van moeilijke beslissingen is onvermijdelijk bij het bepalen van de juiste volgorde van backlog-items. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om nauwkeurig de impact en verwachte voordelen van elk item te beoordelen, om zo een weloverwogen prioriteit te bepalen. Op deze manier kunnen we de beschikbare middelen efficient inzetten en de maximale waarde realiseren voor het product en de belanghebbenden.


  Freelance Product Owner gezocht | Top 10 criteria  Veelgestelde vragen | Product Owner

  Hoe ga je als Product Owner om met veranderende eisen en prioriteiten tijdens een project?

  Impact op project, planning en middelen onderzoek je als Product Owner in samenspraak met het team en belanghebbenden. Vervolgens wordt de wens samen met de stakeholders geprioriteerd op basis van waarde en bijdrage aan het uiteindelijke doel van het product.

  Welke methodes en/of frameworks pas je als Product Owner toe en waarom?

  Het scrum-framework is geschikt bij complexe vereisten vanwege de iteratieve ontwikkeling. In het geval van een hoge mate van onzekerheid is agile scrum handig om snel te kunnen leren en aanpassen o.b.v. feedback op een MVP (een eerste levensvatbare iteratie van het product). Het Kanban-framework is ideaal voor taken met een langere doorlooptijd en een continue stroom aan werk-items. Soms is een hybride aanpak het meest geschikt.

  Hoe ga je als Product Owner om met verschillende belanghebbenden met uiteenlopende verwachtingen?

  Een ervaren Product Owner start met een goede stakeholderanalyse. Communiceert pro-actief, is transparant en neemt tijd voor individuele gesprekken met belangrijke stakeholders om diepgaand inzicht te krijgen in hun doelen en zorgen. Als Product Owner zorg je voor draagvlak door belanghebbenden te betrekken bij besluitvorming, te streven naar win-win situaties en ervoor te zorgen dat ieders stem wordt gehoord.

  Hoe definieer je als Product Owner succes voor een product?

  Als na toetsing van het product blijkt dat het product bijdraagt aan de strategische doelen van het bedrijf en voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de gebruikers en actief gebruikt wordt.

  Wat het verschil tussen Project Manager en Product Owner?

  Een Project Manager richt zich op het beheren van projecten, zoals planning, middelen en risicobeheer. Een Product Owner daarentegen is verantwoordelijk voor de productvisie, het beheren van de productbacklog en het maximaliseren van waarde voor de klant binnen een agile ontwikkelingsproces zoals Scrum.


  De kernwoorden van mijn diensten zijn

  Online visie, agile, stakeholders, website briefing, doelgroepen, gewenste resultaten, kernboodschap, discovery workshop, MVP (minimum viable product), huisstijl, UX en grafische elementen, koppelingen, prototype, content migratie, beeldmateriaal, zoekmachine optimalisatie (SEO), planning en budget, ontwikkelsprints, team, acceptatie testen, go-live, eigendomsrechten en hosting.  https://schok.com/expertise.html  Freelance Product Owner - Expertise

  Expertise

  Haal de juiste expertise in huis

  Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

  Doeltreffende aanpak

  Ervaring met Agile werkwijze

  Freelance Product Owner - Verbinding

  Verbinding

  Verbind stakeholders en eindgebruikers

  Freelance Product Owner - Goede referenties

  Goede referenties

  Succesvol track record