Bel/app 06-46187487 "/>
Michiel Schokking

Product Owner interim - ZZP

Haal de juiste expertise in huis voor jouw uitdagende website-project. Neem contact met mij op.

Product Owner interim - ZZP

Realiseer je online ambities met een professionele Product Owner gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met een succesvol trackrecord en goede referenties. Bel/app 06-46187487

Ervaring en expertise

Product Owner Expertise - Michiel Schokking

Kies een ervaren Product Owner om jouw website project realiseren. Met een agile aanpak. Gefocust op direct contact tussen eindgebruikers en opdrachtgever, direct inzicht in resultaten en het continu optimaliseren van de klantervaring.

Werkervaring

Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl

Digitalezorggids.nl is een initiatief van Patientenfederatie Nederland en biedt inzicht en ondersteuning bij het kiezen van de best passende digitale zorgdiensten en producten, met als doel het bevorderen van eigen regie, zelfmanagement en gemak.

Door samenwerking met haar leden verzamelt De Patientenfederatie informatie in digitalezorggids.nl over de meest gebruikte digitale zorgproducten en diensten. Bezoekers vinden op de website verhalen, gebruikerservaringen over zorg-apps, tips en de mogelijkheid om PGO's (Persoonlijke GezondheidsOmgevingen) te vergelijken.

Een reviewfunctie voor PGO-producten is recent toegevoegd, waarmee gebruikers worden uitgenodigd om hun PGO te beoordelen en leveranciers feedback te geven ter verbetering van hun product.

Projectaanpak

In overleg met De Patientenfederatie en het geselecteerde webburo heb ik als Product Manager en Product Owner van digitalezorggids.nl gekozen voor vernieuwing van de website in een aantal stappen. Allereerst via een Discovery Sprint, waarin strategie, interactie-concept, ontwerp en technische vereisten zijn bepaald als basis voor het Minimum Viable Product (MVP). Na oplevering van het MVP is de reviewfunctionaliteit voor PGO's in overleg met de PGO-leveranciers ontworpen en ontwikkeld.

De vernieuwde website digitalezorggids.nl

Referentie

Titia Lekkerkerk
Manager Producten en Diensten Patientenfederatie Nederland

"Het afgelopen jaar heeft Michiel onze nieuwe productstrategie van digitalezorggids.nl vertaald naar een waardevol ontwerp en scenario voor groei. Met als resultaat een prachtige nieuwe website! Met een uitbouw van functionaliteiten en frequente toets bij de eindgebruikers speelt Michiel goed in op de behoeften en constante verbetering van de site."Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Nederlands Kanker Instituut
NKI - Nederlands Kanker Instituut Amsterdam

De website van het Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Amsterdam is in 2020 grondig vernieuwd. Het NKI werkt samen met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) en beide instellingen hebben een eigen website. De vernieuwing van de NKI-website was noodzakelijk om een aantal doelen te bereiken. In overleg met de belangrijkste stakeholders heb ik als Product Owner van de nki.nl website de voornaamste doelen en gewenste resultaten opgesteld en samen met het webburo en de communicatie managers van het NKI de website gerealiseerd.

Doelen en gewenste resultaten

Allereerst was er de behoefte aan een platform dat gemakkelijk te gebruiken is voor de redactie en dat een optimale online ervaring biedt aan gebruikers. Dit zorgt ervoor dat bezoekers van de website snel kunnen vinden wat ze zoeken en dat de informatie up-to-date is.

Ten tweede wilde het NKI duidelijk verantwoording afleggen over de resultaten van hun kankeronderzoek en welk onderzoek er op dit moment wordt uitgevoerd. Zo kunnen bezoekers van de website zien welke vooruitgang er wordt geboekt in de strijd tegen kanker.

Ten derde wilde het NKI de beste onderzoekers aantrekken door hen te overtuigen van de kwaliteit van het onderzoek dat wordt gedaan bij het NKI. Dit kan door het benadrukken van de prestaties en publicaties van het NKI op de website.

Ten slotte wilde het NKI de mogelijkheden voor donaties en contact opnemen optimaliseren om zo nieuwe fondsen aan te trekken. Door deze knoppen duidelijk zichtbaar te maken op de website, kunnen bezoekers eenvoudig een bijdrage leveren aan het onderzoek tegen kanker.

In samenwerking met het AVL, vormt de NKI een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kanker en de vernieuwde website helpt om dit doel te bereiken.


NKI website vernieuwd

Referentie

Henri Van Luenen
Director of Operations Netherlands Cancer Institute

"Tijdens het noodgedwongen nieuwe werken op afstand in 2020, wist Michiel zowel regie als teamspirit goed vast te houden met een prachtig resultaat! Zijn ervaring en persoonlijke aanpak met korte lijnen tussen ons webburo en mij als opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat dit project soepel, op tijd en binnen budget is opgeleverd."


Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - OLVG
Het gefuseerde OLVG ziekenhuis

In 2015 fuseerden het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis tot 1 organisatie: OLVG. De lancering van de nieuwe website was een belangrijke stap na de fusie, om verschillende redenen. Samen met de belangrijkste stakeholders heb ik als Product Owner van de OLVG-website de doelen en gewenste resultaten opgesteld en vervolgens met het geselecteerde webburo de website ontwikkeld en opgeleverd.

Doelen en gewenste resultaten

Allereerst wilde OLVG een nieuw ziekenhuismerk introduceren dat de nieuwe positionering van de organisatie zou weerspiegelen.

Ten tweede wilde OLVG gebruikmaken van digitale mogelijkheden om bezoekers van de website een optimale beleving en responsiviteit te bieden.

Daarnaast wilde OLVG de vindbaarheid van de speerpunten, diensten en informatie van de organisatie verbeteren door middel van een centrale bron van informatie voor beide locaties. Dit omvatte ook de integratie van subsites en de communicatie vanuit 1 merk en domein.

Met de nieuwe website wil OLVG een toegankelijke informatiebron zijn voor patienten, familie en zorgprofessionals en zo haar belofte nakomen om zorgverleners te zijn die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van haar patienten op beide locaties: OLVG Oost en OLVG West.


De vernieuwde website van OLVG

Referentie

Tessa Scheffer
Manager Marketing en Communicatie OLVG

"Michiel heeft ons geholpen om ons ziekenhuis ook digitaal te integreren. Op zeer professionele wijze heeft hij zowel de interne organisatie als externe partners door het project heen geloodst. Met zijn brede kennis van online, focus op kwaliteit en gestructureerde aanpak hield Michiel iedereen scherp. Nieuwsgierig naar het resultaat? Zie OLVG.nl!"Michiel Schokking Product Owner - KPN Zakelijke Markt
KPN Zakelijke Markt

In 2007 besloot KPN om de KPN Zakelijke Markt webshop te vernieuwen en te integreren met de gesloten MijnKPN-omgeving, om zo hun bestaande klanten beter te bedienen. Het doel was om in 2008 de vernieuwde website te lanceren met een nieuwe frisse uitstraling. Hierbij is er ook een verbeterde storelocator geintegreerd waarmee klanten eenvoudig de dichtstbijzijnde KPN-verkooppunten konden vinden. Met deze vernieuwingen wilde KPN het gebruiksgemak van de website verhogen en een betere klantervaring bieden.

De vernieuwde website KPN-zakelijk - 2008

Referentie

Aart Jan Schouten
Manager Portals - Consument en Zakelijk KPN

"Michiel heeft zich bewezen als deskundig, helder communicerend en professioneel internet project manager, die begrijpt waar mijn business en eindgebruikers behoefte aan hebben. Hij komt zijn afspraken na en weet multi-disciplinaire teams optimaal in te zetten. De vernieuwde website van KPN Zakelijke Markt die Michiel met zijn team heeft neergezet heeft geleid tot significant hogere omzet, lagere servicekosten en een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit."Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Amsterdam Woont
Amsterdam Woont

Amsterdamwoont.nl is opgericht door woningmarktpartijen en gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam. Het doel is om de nummer 1 referentie te worden voor nieuwbouw in de regio.

Om dit online te bereiken, heb ik voor Amsterdamwoont.nl en haar partners discovery-workshops gehouden om de wensen en behoeften van gebruikers te achterhalen. Door deze inzichten kan de website beter aansluiten op de behoeften van gebruikers en een waardevolle bron van informatie zijn over nieuwbouwprojecten.

Zo wil Amsterdamwoont.nl bijdragen aan de toekomstige woningmarkt in de regio en zich onderscheiden als website die zich richt op de behoeften van haar gebruikers.


Referentie

Niek Verveen
Voorzitter Nieuwbouwplatform Amsterdam Woont

"Om de juiste keuzes te kunnen maken voor de inhoud en werking van de uit te breiden site naar de regio heeft Michiel ons in 2 interactieve sessies met onze stakeholders geholpen om een helder beeld te krijgen van de wensen, behoeftes en meest optimale gebruikerservaring van de (nieuwe) eindgebruikers. To-the point en zeer verhelderend. Een echte aanrader."


Werkgebied Nederland

Als Product Owner gevestigd in de regio Amsterdam, voer ik opdrachten uit voor bedrijven door heel Nederland. Van Groningen, Utrecht en Breda tot Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem of Amsterdam.

Certificeringen

-Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
-Professional Scrum Master (PSM1)
-Managing Successful Projects (Prince2)
-Managing Successful Programs (MSP)
-Management of Portfolios (MoP)

Ben je op zoek naar een ervaren Product Owner voor jouw uitdaging? Neem contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

Samen met stakeholders streef ik naar innovatieve en duurzame successen. Mijn focus ligt op het toepassen van een agile projectaanpak voor de snelle en effectieve levering van waardevolle online producten en diensten.


Bekijk mijn portfolio voor meer succesvolle en toekomstbestendige websites en projecten.Wil je meer informatie over hoe ik jouw project tot een succes kan maken? Neem contact met mij op en licht je digitale uitdaging toe.


De voordelen van werken met Michiel

Brugfunctie tussen business en IT
Uitstekende referenties
Ervaring met selecteren leveranciers
Korte lijnen, goede afstemming
Resultaat gedreven sprints
Succesvolle aansturing agile teams


Over Michiel

Even voorstellen: Ik ben Michiel Schokking, Product Owner interim - ZZP en online Project Manager met als specialisatie het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met ruim 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor organisaties in de commerciele- en semi-publieke sector. Mijn missie: samen met stakeholders een innovatief en blijvend succes realiseren.

Online strategie

De kern van digitaal succes is het realiseren van toepassingen die succesvol worden doordat ze volledig in dienst staan van zowel de opdrachtgever als de eindgebruikers. Een heldere online visie helpt de organisatie daarbij; zij geeft richting voor de lange termijn en is de kapstok voor de online strategie. De online strategie beschrijft wat we online bij welke eindgebruikers willen bereiken en helpt om de juiste online keuzes te maken. Ik adviseer organisaties bij het opstellen of aanscherpen van de online visie en het maken van strategische keuzes online.

Realisatie

Het realiseren van digitale ambities vraagt naast een duidelijke visie, om goed contact met de doelgroep voor actueel inzicht in de wensen en behoeften van eindgebruikers, want die bepalen het succes van je product. Het vereist een open mindset om een nieuwe manier van werken te ontdekken. Door co-creatie worden de juiste stakeholders betrokken bij veranderingen op de werkvloer en het uitwerken van daarop aansluitende interactieontwerpen. Daarmee is de basis gelegd voor de bouw en goede contentontwikkeling.

Door gebruik te maken van korte ontwikkel-iteraties en testen met echte eindgebruikers wordt de organisatie in staat gesteld snel in te spelen op nieuwe behoeftes en een optimale ervaring voor eindgebruikers te creƫren.

Werkwijze

Een persoonlijke aanpak is in mijn visie 'key' voor optimaal resultaat. Na een intake gesprek met de voornaamste stakeholders leg ik in een beknopte briefing de essentie en aanpak van de opdracht vast. Ik pak graag de regie, ontzorg mijn opdrachtgever maar hou de lijnen altijd kort. Met geselecteerde leveranciers maak ik sluitende afspraken over tijd, geld, kwaliteit, werkwijze en samenwerking.


Product Owner interim - ZZP | Michiel


De kernwoorden van mijn diensten zijn

Stakeholder management, Zoekmachine optimalisatie (SEO), online strategie, meerwaarde, agile, toekomstbestendig, doelen, gewenste resultaten, kernboodschap, doelgroep, MVP (minimum viable product), epics, features, product backlog, interactie-ontwerp, prototype en validatie, afhankelijkheden en risico's, data migratie, content planning, acceptatie testen, training, go-live draaiboek, besturing, scrumteam, fun, planning en budget, hosting, eigendomsrechten.


Meer weten of wil je direct een Product Owner gerelateerde opdracht plaatsen?


https://schok.com/expertise.htmlFreelance Product Owner - Expertise

Expertise

Haal de juiste expertise in huis

Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

Doeltreffende aanpak

Ervaring met Agile werkwijze

Freelance Product Owner - Verbinding

Verbinding

Verbind stakeholders en eindgebruikers

Freelance Product Owner - Goede referenties

Goede referenties

Succesvol track record