06-46187487. "/>
Michiel Schokking

Product Owner E-commerce

Zoek je een Product Owner Owner met e-commerce ervaring die de brugfunctie kan vervullen tussen business en IT? Bel of app me!

Product Owner E-commerce

Ben je op zoek naar een ervaren Product Owner met expertise in E-commerce, die effectief de communicatie verzorgt tussen de designers, developers en de business? Met bewezen succes en goede referenties sta ik klaar om je te helpen. Neem contact op via telefoon of app me op 06-46187487.

Soepel verloop van (door)ontwikkeling

Product Owner Expertise | E-commerce

Laat een ervaren Scrum Product Owner de (door)ontwikkeling van jouw e-commerce platform realiseren. Zo ben je verzekerd van heldere communicatie met alle stakeholders en een soepel verloop van het project met een agile aanpak die zo veel mogelijk waarde toevoegt.

E-commerce projecten

Michiel Schokking E-commerce Product Owner - Vindmijnwijn.nl
E-commerce platform Vindmijnwijn.nl
Vindmijnwijn.nl is een E-commerce platform met een aanbod van ruim 50 wijnwinkels met topposities in Google en waar je als klant kan bestellen bij meerdere winkeliers tegelijk.

Opdracht en aanpak

De opdracht van Vindmijnwijn.nl is helder: verhoog de conversie (omzet). Als aanpak is er voor gekozen om het project te starten met een Discovery workshop. Samen met de belangrijkste stakeholders is de waardepropositie opnieuw onder de loop genomen en is een klantreis-analyse uitgevoerd. Op die manier zijn belangrijke inzichten opgehaald die geleid hebben tot een heldere strategie en een vernieuwd (bij gebruikers getoetst) ontwerp. Deze uitkomsten vormden de basis voor het bepalen van het Minimum Viable Product (MVP).

Ontwerp preview Vindmijnwijn.nl mobiel | E-commerce

Resultaat

Eind juni 2023 is de vernieuwde E-commerce website live gegaan, die dankzij de geoptimaliseerde klantreis tot hogere conversie moet gaan leiden. Het vernieuwde platform draagt in belangrijke mate bij aan de missie van Vindmijnwijn.nl, n.l. de meest toonaangevende online en mobiele marktplaats zijn voor de handel in ambachtelijke wijnen.


Michiel Schokking Product Owner - KPN Zakelijke Markt
KPN Zakelijke Markt

Voor KPN heb ik als Product Owner E-commerce de webshop KPN Zakelijke Markt vernieuwd en geintegreerd met de gesloten MijnKPN-omgeving om de bestaande klanten nog beter te kunnen bedienen. De E-commerce website is gerealiseerd met een nieuwe 'look & feel' inclusief een vernieuwde storelocator voor het eenvoudig online kunnen vinden van de dichtstbijzijnde KPN-verkooppunten.

Resultaat

Het vernieuwde E-commerce platform van KPN Zakelijke Markt heeft dankzij de geoptimaliseerde klantreis tot hogere conversie geleid en de klanttevredenheid vergroot.

De vernieuwde website KPN-zakelijk | Mobiel productenoverzicht - 2008

Referentie

Aart Jan Schouten
Manager Portals - Consument en Zakelijk KPN

"Michiel heeft zich bewezen als deskundig, helder communicerend en professioneel internet project manager, die begrijpt waar mijn business en eindgebruikers behoefte aan hebben. Hij komt zijn afspraken na en weet multi-disciplinaire teams optimaal in te zetten. De vernieuwde website van KPN Zakelijke Markt die Michiel met zijn team heeft neergezet heeft geleid tot significant hogere omzet, lagere servicekosten en een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit."


Werkgebied Nederland

Als Product Owner gevestigd in de regio Amsterdam, voer ik opdrachten uit voor bedrijven door heel Nederland. Van Groningen, Utrecht en Breda tot Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem of Amsterdam.

Certificeringen

-Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
-Professional Scrum Master (PSM1)
-Managing Successful Projects (Prince2)
-Managing Successful Programs (MSP)
-Management of Portfolios (MoP)

Ben je op zoek naar een deskundige Product Owner voor jouw uitdaging? Neem contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

Het is mijn passie is om samen met stakeholders een innovatief en blijvend succes te realiseren. Met een agile projectaanpak gericht op snelle en effectieve levering van waardevolle online producten en diensten.


Bekijk voor meer projecten mijn portfolio overzicht van succesvol gerealiseerde toekomstbestendige websites.Wil je meer weten over hoe jouw project succesvol kan worden? Neem contact met mij op en vertel over je digitale uitdaging!


Voordelen Product Owner met e-commerce expertise

Helder gedefinieerde user stories
Geprioriteerde user stories
Effectieve aansturing scrum team
Goede referenties
Brugfunctie tussen business en IT
Agile werkwijze
Resultaat gedreven sprints


Over Michiel

Even voorstellen: Ik ben Michiel Schokking, een ervaren Product Owner met e-commerce kennis en als specialisatie het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met ruim 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor organisaties in de commerciele- en semi-publieke sector. Mijn missie: samen met stakeholders een innovatief en waardevol succes realiseren.

Brug tussen business & IT

Als Product Owner draag ik zorg voor heldere communicatie tussen de development partij en de business. Ik maak relevante informatie transparant en begrijpelijk voor alle stakeholders en help bij het maken van belangrijke beslissingen. Mijn agile aanpak leidt ertoe dat de (door)ontwikkeling van de website soepel verloopt en zo veel mogelijk waarde toevoegt.

Vertalen van wensen naar user stories

Samen met de stakeholders zorg ik ervoor dat de wensen goed worden uitgewerkt in user stories en in de juiste volgorde in de product backlog staan. Na prioritering en refinement (uitwerken van details) van de user stories gaat het scrum team van start met ontwerp en ontwikkeling. Door gebruik te maken van korte ontwikkel-iteraties en testen met echte eindgebruikers is de organisatie in staat snel in te spelen op nieuwe behoeftes en een optimale ervaring voor eindgebruikers te realiseren.

Sprints gericht op waardevolle resultaten

Tijdens 2-wekelijkse sprints worden nieuwe functionaliteiten opgeleverd die jouw e-commerce platform naar een hoger niveau tillen. Als Product Owner speel ik hierbij een cruciale rol door ervoor te zorgen dat de opgeleverde items grondig getest worden voordat ze worden vrijgegeven in de productieomgeving. Namens mijn opdrachtgever bewaak ik voortgang en budget en samen met het team haal ik feedback op bij de stakeholders aan het eind van iedere sprint. Vervolgens worden de prioriteiten voor de volgende sprint vastgesteld.

Strategisch prioriteren

Het maken van lastige afwegingen is onvermijdelijk bij het bepalen van de prioriteit van items in het backlog. Als Product Owner zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om zorgvuldig de impact en de te verwachten voordelen van elk item te beoordelen, om zo de juiste prioriteit vast te stellen.


Product Owner E-commerce | Michiel Schokking


De kernwoorden van mijn diensten zijn

Online visie, brugfunctie, agile, huisstijl, UX en grafische elementen, koppelingen, prototype, content migratie, beeldmateriaal, zoekmachine optimalisatie (SEO), planning en budget, stakeholders, website briefing, doelgroepen, gewenste resultaten, kernboodschap, discovery workshop, MVP (minimum viable product), ontwikkelsprints, fun, team, acceptatie testen, go-live, eigendomsrechten en hosting.


Meer weten of wil je direct een Product Owner E-commerce gerelateerde opdracht plaatsen?


https://schok.com/expertise.htmlFreelance Product Owner - Expertise

Expertise

Haal de juiste expertise in huis

Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

Doeltreffende aanpak

Ervaring met Agile werkwijze

Freelance Product Owner - Verbinding

Verbinding

Verbind stakeholders en eindgebruikers

Freelance Product Owner - Goede referenties

Goede referenties

Succesvol track record