06-46187487."/>
Michiel Schokking

Freelance Product Owner Den Haag

Website vernieuwen in de regio Den Haag? Bel of app me. Jouw project in goede handen.

Freelance Product Owner Den Haag

Website vernieuwen in de regio Den Haag? Bel of app me. Jouw project in goede handen.

Ik ben een freelance Product Owner gevestigd in de Randstad en gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met bewezen succes en goede referenties sta ik klaar om je te helpen. Neem contact op via telefoon of app me via 06-46187487.

Kies voor ervaring en expertise

Product Owner Expertise - Michiel Schokking | Den Haag

Maximaliseer je online succes en haal de juiste expertise in huis met een professionele Product Owner uit de regio Den Haag. Met agile aanpak en succesvol trackrecord. Gefocust op op snelle en efficiente levering van waardevolle online producten en diensten door direct contact tussen eindgebruikers en opdrachtgever. Hierdoor wordt inzicht verkregen in resultaten en wordt de klantervaring continu geoptimaliseerd.

Werkervaring in de regio Den Haag en omstreken


Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Patiëntenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Digitalezorggids.nl is een een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en is gids in het landschap van digitale zorg. Het is gericht op:

 • Het verschaffen van inzicht in de meerwaarde van digitale zorg
 • Het helpen kiezen bij ieders persoonlijke situatie uit de best passende digitale diensten en producten
 • Het activeren van zo veel mogelijk gebruikers

 • Aanleiding

  De herontwikkeling was nodig omdat Patientenfederatie Nederland de digitale zorg hoog op de agenda heeft staan en de digitale zorg als een hulpmiddel ziet voor meer eigen regie, beter zelfmanagement en gemak. Wanneer dit wordt waargemaakt leidt dit tot betere kwaliteit van leven en meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden en dus beter passende zorg.

  Opdracht

  Voorafgaand aan de vernieuwing van digitalezorggids.nl bestond behoefte aan een onafhankelijke blik om goed onderbouwd te kunnen weergeven welke opties er voor Patientenfederatie Nederland waren om digitalezorggids.nl voor de lange termijn succesvol in de markt te zetten.

  Aanpak

  Om die reden werd gekozen om het project te starten met een Discovery Sprint. Samen met de belangrijkste interne en externe stakeholders zijn tijdens die sprint huidige status, risico’s, pluspunten, pijnpunten en oplossingsrichtingen in kaart gebracht. Dat heeft geleid tot een heldere strategie, een eerste interactie-concept met bijbehorend ontwerp en technische vereisten. Deze uitkomsten vormden de basis voor het bepalen van het Minimum Viable Product (MVP).

  Resultaat

  Samen met haar leden brengt de Patiëntenfederatie in kaart welke digitale zorgproducten en -diensten het meest worden gebruikt. Met die informatie verwerkt in digitalezorggids.nl kunnen mensen op basis van hun eigen zorg- en gezondheidscontext informatie inwinnen.

  Zo vinden zij op de website verhalen en gebruikers ervaringen van lotgenoten, de meest gebruikte en relevante apps en middelen en tips voor verantwoord en onafhankelijk gebruik van deze digitale middelen. Daarnaast kunnen zij PGO’s (Persoonlijke gezondheidsomgevingen) vergelijken, op basis van wat zij belangrijk vinden.

  PGO’s zijn toepassingen waarin je je medische gegevens kunt ophalen en beheren, die je kunt koppelen met wearables (zoals fitbits) en waarmee je zorgafspraken met zorgverleners kunt organiseren. In een 2e fase is een review mogelijkheid voor PGO-producten aan de website toegevoegd.

  Hiermee krijgt elke PGO gebruiker een uitnodiging van de PGO om deze te kunnen reviewen. Naast het reviewen kan een leverancier er voor kiezen een aantal aanvullende vragen te stellen om met de antwoorden zijn product te verbeteren.

  Digitalezorggids.nl vernieuwd

  Werkervaring in de regio randstad

  Michiel Schokking Product Owner - Nederlands Kanker Instituut
  NKI - Nederlands Kanker Instituut
  Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Amsterdam vormt met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) één organisatie met ieder een eigen website. In aansluiting op de in 2019 vernieuwde AVL-website is in 2020 de NKI-website vernieuwd. De belangrijkste redenen om de website van het NKI te vernieuwen waren:

 • De behoefte aan een gebruiksvriendelijk platform voor de redactie waarmee een optimale online ervaring aan gebruikers kon worden geboden
 • Duidelijk verantwoording kunnen afleggen over wat er met kankeronderzoek is bereikt en hoe, en welk kankeronderzoek er op dit moment loopt
 • Excellente onderzoekers aantrekken door hen online te overtuigen dat NKI de beste plek is om te werken
 • Nieuwe fondsen aantrekken door de mogelijkheden om te doneren en contact opnemen te optimaliseren

 • NKI website vernieuwd


  Michiel Schokking Product Owner Amsterdam - OLVG
  Het gefuseerde OLVG ziekenhuis

  In 2015 fuseerden het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis tot 1 organisatie: OLVG. De lancering van de nieuwe website was een belangrijke stap na de fusie, om verschillende redenen. Samen met de belangrijkste stakeholders heb ik als Product Owner van de OLVG-website de doelen en gewenste resultaten opgesteld en vervolgens met het geselecteerde webburo de website ontwikkeld en opgeleverd.

  Doelen en gewenste resultaten

  Allereerst wilde OLVG een nieuw ziekenhuismerk introduceren dat de nieuwe positionering van de organisatie zou weerspiegelen.

  Ten tweede wilde OLVG gebruikmaken van digitale mogelijkheden om bezoekers van de website een optimale beleving en responsiviteit te bieden.

  Daarnaast wilde OLVG de vindbaarheid van de speerpunten, diensten en informatie van de organisatie verbeteren door middel van een centrale bron van informatie voor beide locaties. Dit omvatte ook de integratie van subsites en de communicatie vanuit 1 merk en domein.

  De vernieuwde website van OLVG

  Met de nieuwe website wil OLVG een toegankelijke informatiebron zijn voor patienten, familie en zorgprofessionals en zo haar belofte nakomen om zorgverleners te zijn die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van haar patienten op beide locaties: OLVG Oost en OLVG West.  Michiel Schokking Product Owner - Amsterdam Woont
  Amsterdam Woont

  Amsterdamwoont.nl is opgericht door woningmarktpartijen en gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam. Het doel is om de nummer 1 referentie te worden voor nieuwbouw in de regio.

  Om dit online te bereiken, heb ik voor Amsterdamwoont.nl en haar partners discovery-workshops gehouden om de wensen en behoeften van gebruikers te achterhalen. Door deze inzichten kan de website beter aansluiten op de behoeften van gebruikers en een waardevolle bron van informatie zijn over nieuwbouwprojecten.

  Zo wil Amsterdamwoont.nl bijdragen aan de toekomstige woningmarkt in de regio en zich onderscheiden als website die zich richt op de behoeften van haar gebruikers.


  Referenties

  Henri Van Luenen
  Director of Operations Netherlands Cancer Institute

  ”Tijdens het noodgedwongen nieuwe werken op afstand in 2020, wist Michiel zowel regie als teamspirit goed vast te houden met een prachtig resultaat! Zijn ervaring en persoonlijke aanpak met korte lijnen tussen ons webburo en mij als opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat dit project soepel, op tijd en binnen budget is opgeleverd.”

  Tessa Scheffer
  Manager Marketing en Communicatie OLVG

  ”Michiel heeft ons geholpen om ons ziekenhuis ook digitaal te integreren. Op zeer professionele wijze heeft hij zowel de interne organisatie als externe partners door het project heen geloodst. Met zijn brede kennis van online, focus op kwaliteit en gestructureerde aanpak hield Michiel iedereen scherp. Nieuwsgierig naar het resultaat? Zie OLVG.nl!”

  Niek Verveen
  Voorzitter Nieuwbouwplatform Amsterdam Woont

  ”Om de juiste keuzes te kunnen maken voor de inhoud en werking van de uit te breiden site naar de regio heeft Michiel ons in 2 interactieve sessies met onze stakeholders geholpen om een helder beeld te krijgen van de wensen, behoeftes en meest optimale gebruikerservaring van de (nieuwe) eindgebruikers. To-the point en zeer verhelderend. Een echte aanrader.”

  Titia Lekkerkerk
  Manager Producten en Diensten Patiëntenfederatie Nederland

  ”Het afgelopen jaar heeft Michiel onze nieuwe productstrategie van digitalezorggids.nl vertaald naar een waardevol ontwerp en scenario voor groei. Met als resultaat een prachtige nieuwe website! Met een uitbouw van functionaliteiten en frequente toets bij de eindgebruikers speelt Michiel goed in op de behoeften en constante verbetering van de site.”


  Product Owner regio Den Haag

  Haal de juiste expertise in huis met een Product Owner gevestigd in de regio Den Haag. Als Product Owner streef ik ernaar om in samenwerking met alle belanghebbenden innovatieve en duurzame resultaten te bereiken. Met behulp van een Agile projectaanpak, waarbij de nadruk ligt op snelle en effectieve levering, wil ik waardevolle online producten en diensten opleveren.

  Ben je op zoek naar een Product Owner voor een uitdagende opdracht in Den Haag? Neem dan contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

  Certificeringen

  -Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
  -Professional Scrum Master (PSM1)
  -Managing Successful Projects (Prince2)
  -Managing Successful Programs (MSP)
  -Management of Portfolios (MoP)  Bekijk voor meer projecten mijn portfolio overzicht van succesvol gerealiseerde toekomstbestendige websites.  Wil je meer weten over de mogelijkheden om van jouw project een succes te maken? Neem contact met mij op en vertel over je digitale uitdaging!


  De voordelen van werken met Michiel

  Effectieve aansturing agile teams
  Brugfunctie tussen business en IT
  Resultaat gedreven sprints
  Heldere communicatie
  Goede referenties
  Ervaring met leveranciersselectie


  Over Michiel

  Even voorstellen: Ik ben Michiel Schokking, freelance Product Owner en online Project Manager met als specialisatie het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met ruim 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor organisaties in de commerciele- en semi-publieke sector. Mijn missie: samen met stakeholders een innovatief en blijvend succes realiseren.

  Toekomstbestendige strategie

  Als Product Owner help ik organisaties die hun producten of diensten online aanbieden en onder druk staan door de snelle veranderingen in technologie, klantbehoeften of acties van concurrenten. Ik help ze met het vereenvoudigen en waardevoller maken van hun digitale bedieningsconcept. Een heldere online visie helpt de organisatie daarbij; zij geeft richting voor de lange termijn en is de kapstok voor de online strategie.

  Ik adviseer organisaties bij het opstellen of aanscherpen van de online visie en het maken van strategische keuzes online. Resultaat hiervan is een stevige basis voor een toekomstbestendige organisatie.

  Realisatie

  Het realiseren van digitale ambities vraagt naast een duidelijke visie, om goed contact met de doelgroep voor actueel inzicht in de wensen en behoeften van eindgebruikers, want die bepalen het succes van je product. Het vereist een open mindset om een nieuwe manier van werken te ontdekken. Door co-creatie worden de juiste stakeholders betrokken bij veranderingen op de werkvloer en het uitwerken van daarop aansluitende interactieontwerpen. Daarmee is de basis gelegd voor de bouw en goede contentontwikkeling.

  Door gebruik te maken van korte ontwikkel-iteraties en testen met echte eindgebruikers wordt de organisatie in staat gesteld snel in te spelen op nieuwe behoeftes en een optimale ervaring voor eindgebruikers te creëren.

  Werkwijze

  Een persoonlijke aanpak is in mijn visie ‘key’ voor optimaal resultaat. Na een intake gesprek met de voornaamste stakeholders leg ik in een beknopte briefing de essentie en aanpak van de opdracht vast. Ik pak graag de regie, ontzorg mijn opdrachtgever maar hou de lijnen altijd kort. Met geselecteerde leveranciers maak ik sluitende afspraken over tijd, geld, kwaliteit, werkwijze en samenwerking.


  Freelance Product Owner | Michiel


  De kernwoorden van mijn diensten zijn

  Online strategie, agile, toekomstbestendig, doelen, gewenste resultaten, kernboodschap, doelgroep, MVP (minimum viable product), product backlog, interactie-ontwerp, prototype en validatie, afhankelijkheden en risico's, data migratie, content planning, zoekmachine optimalisatie (SEO), acceptatie testen, training, go-live draaiboek, besturing, planning en budget, hosting, eigendomsrechten.  https://schok.com/expertise.html  Freelance Product Owner - Expertise

  Expertise

  Haal de juiste expertise in huis

  Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

  Doeltreffende aanpak

  Ervaring met Agile werkwijze

  Freelance Product Owner - Verbinding

  Verbinding

  Verbind stakeholders en eindgebruikers

  Freelance Product Owner - Goede referenties

  Goede referenties

  Succesvol track record