Bel/app 06-46187487 "/>
Michiel Schokking

Freelance Online Project Manager

Heb je een uitdagend website-project? Neem contact met mij op. Zo haal je de juiste expertise in huis.

Freelance Online Project Manager

Realiseer je online ambities met een professionele Online Project Manager gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met een succesvol trackrecord en goede referenties. Bel/app 06-46187487

Kies voor ervaring en expertise

Online Project Manager (Product Owner) Expertise - Michiel Schokking

Vergroot jouw online succes met een expert in website realisatie. Een Online Project Manager (Product Owner) met agile werkwijze en een bewezen track record van succes. Gefocust op direct contact tussen eindgebruikers en opdrachtgever, direct inzicht in resultaten en het continu optimaliseren van de klantervaring.

Werkervaring

Michiel Schokking | Product Owner voor Patientenfederatie Nederland - vernieuwing digitalezorggids.nl
Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl

Digitalezorggids.nl, een initiatief van Patientenfederatie Nederland, helpt mensen bij het kiezen van de juiste digitale zorgdiensten en producten. De website biedt informatie en verhalen van lotgenoten, gebruikerservaringen, tips en een vergelijkingsmogelijkheid voor Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO's). Recent is er een reviewfunctie toegevoegd waarmee gebruikers hun PGO's kunnen beoordelen en leveranciers feedback kunnen geven.

Aanpak

In samenspraak met De Patientenfederatie en het gekozen webbureau heb ik als Product Manager en Product Owner van digitalezorggids.nl gekozen voor vernieuwing van de website in stappen. Allereerst zijn via een Discovery Sprint strategie, interactie-concept, ontwerp en technische vereisten bepaald als basis voor het Minimum Viable Product (MVP). Vervolgens is in overleg met de PGO-leveranciers de PGO-reviewfunctionaliteit ontworpen en gerealiseerd.

Doelen en resultaten

Digitalezorggids.nl streeft naar het bevorderen van eigen regie, zelfmanagement en gemak door het bieden van inzicht en ondersteuning bij het kiezen van de best passende digitale zorgdiensten en producten. De website is gebaseerd op informatie van de leden van De Patientenfederatie en is een handig hulpmiddel voor het verkrijgen van inzicht in de meest gebruikte digitale zorgproducten en diensten.

Digitalezorggids.nl vernieuwd

Referentie

Titia Lekkerkerk
Manager Producten en Diensten Patientenfederatie Nederland

"Het afgelopen jaar heeft Michiel onze nieuwe productstrategie van digitalezorggids.nl vertaald naar een waardevol ontwerp en scenario voor groei. Met als resultaat een prachtige nieuwe website! Met een uitbouw van functionaliteiten en frequente toets bij de eindgebruikers speelt Michiel goed in op de behoeften en constante verbetering van de site."Michiel Schokking Product Owner - Nederlands Kanker Instituut
NKI - Nederlands Kanker Instituut

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) heeft vanuit haar samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) in 2020 een grondige vernieuwing van haar website doorgevoerd. In overleg met de belangrijkste stakeholders heb ik als Product Owner van de nki.nl website de voornaamste doelen en gewenste resultaten opgesteld en samen met het webburo en de communicatie managers van het NKI de website gerealiseerd.

Doelen en gewenste resultaten

De vernieuwing had meerdere doelen, waaronder het bieden van een gebruiksvriendelijk platform voor zowel de redactie als gebruikers, het afleggen van verantwoording over hun kankeronderzoek en het aantrekken van de beste onderzoekers door hun prestaties en publicaties te benadrukken.

Daarnaast wilde het NKI de mogelijkheden voor donaties en contact optimaliseren om zo nieuwe fondsen aan te trekken voor de strijd tegen kanker.

In samenwerking met het AVL, vormt de NKI een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kanker en de vernieuwde website helpt om dit doel te bereiken.

NKI website vernieuwd

Referentie

Henri Van Luenen
Director of Operations Netherlands Cancer Institute

"Tijdens het noodgedwongen nieuwe werken op afstand in 2020, wist Michiel zowel regie als teamspirit goed vast te houden met een prachtig resultaat! Zijn ervaring en persoonlijke aanpak met korte lijnen tussen ons webburo en mij als opdrachtgever hebben er voor gezorgd dat dit project soepel, op tijd en binnen budget is opgeleverd."


Michiel Schokking Product Owner - OLVG
Het gefuseerde OLVG ziekenhuis

In 2015 fuseerden het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis tot OLVG, 1 organisatie met twee locaties in Amsterdam. Om de nieuwe positionering van de organisatie te weerspiegelen en bezoekers een optimale online ervaring te bieden, werd een nieuwe website ontworpen en gerealiseerd.

Doelen en gewenste resultaten

Als Product Owner van de website werkte ik samen met stakeholders om doelen en gewenste resultaten te bepalen, waaronder het verbeteren van de vindbaarheid van informatie en het bieden van een toegankelijke informatiebron voor patienten, familie en zorgprofessionals.

Door middel van 1 centrale bron van informatie en integratie van subsites wilde OLVG een eenduidige communicatie en merkuitstraling op beide locaties realiseren.

Zo kon OLVG haar belofte nakomen om zorgverleners te zijn die zich inzetten voor de gezondheid en welzijn van haar patienten.


OLVG website vernieuwd

Referentie

Tessa Scheffer
Manager Marketing en Communicatie OLVG

"Michiel heeft ons geholpen om ons ziekenhuis ook digitaal te integreren. Op zeer professionele wijze heeft hij zowel de interne organisatie als externe partners door het project heen geloodst. Met zijn brede kennis van online, focus op kwaliteit en gestructureerde aanpak hield Michiel iedereen scherp. Nieuwsgierig naar het resultaat? Zie OLVG.nl!"Michiel Schokking Product Owner - KPN Zakelijke Markt
KPN Zakelijke Markt

In 2007 heeft KPN besloten om de KPN Zakelijke Markt webshop te vernieuwen en te integreren met de gesloten MijnKPN-omgeving, om zo hun bestaande klanten beter te kunnen bedienen. Het doel was om in 2008 een vernieuwde website met een frisse uitstraling te lanceren en tegelijkertijd een verbeterde storelocator te integreren om klanten te helpen gemakkelijker de dichtstbijzijnde KPN-verkooppunten te vinden. Met deze aanpassingen wilde KPN de gebruikerservaring van de website verbeteren en de klanttevredenheid verhogen.

De vernieuwde website van KPN-zakelijk | 2008

Referentie

Aart Jan Schouten
Manager Portals - Consument en Zakelijk KPN

"Michiel heeft zich bewezen als deskundig, helder communicerend en professioneel internet project manager, die begrijpt waar mijn business en eindgebruikers behoefte aan hebben. Hij komt zijn afspraken na en weet multi-disciplinaire teams optimaal in te zetten. De vernieuwde website van KPN Zakelijke Markt die Michiel met zijn team heeft neergezet heeft geleid tot significant hogere omzet, lagere servicekosten en een verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit."


Mobiliteit

Als Online Project Manager gevestigd in de regio Amsterdam, voer ik opdrachten uit voor bedrijven door heel Nederland. Van Groningen, Utrecht en Breda tot Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem of Amsterdam.

Certificeringen

-Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
-Professional Scrum Master (PSM1)
-Management of Portfolios (MoP)
-Managing Successful Programs (MSP)
-Managing Successful Projects (Prince2)

Ben je op zoek naar een deskundige Online Project Manager voor jouw uitdaging? Neem contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

Als Online Project Manager streef ik ernaar om in samenwerking met alle belanghebbenden innovatieve en duurzame resultaten te bereiken. Met behulp van een Agile projectaanpak, waarbij de nadruk ligt op snelle en effectieve levering, wil ik waardevolle online producten en diensten opleveren. Mijn passie ligt in het ontwikkelen van oplossingen die de verwachtingen van mijn klanten overtreffen en bijdragen aan het succes van de organisatie.


Bekijk mijn portfolio voor meer succesvolle en toekomstbestendige websites en projecten.Voor meer informatie over hoe ik jouw project tot een succes kan maken, neem contact met mij op en vertel me over je digitale uitdaging!


De voordelen van werken met Michiel

Goede referenties
Resultaat gedreven sprints
Heldere communicatie
Teamplayer
Agile werkwijze
Succesvol trackrecord
De juiste expertise: web


Over Michiel

Even voorstellen: Ik ben Michiel Schokking, een Online Project Manager en Product Owner met een specialisatie in creatie van nieuwe of verbeterde websites. Met meer dan 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor bedrijven in de commerciele en semi-publieke sector. Mijn missie: samen met stakeholders een innovatief en waardevol succes realiseren.

Strategie

Het succes van online projecten is afhankelijk van toepassingen die zowel de opdrachtgever als de eindgebruikers optimaal dienen. Een duidelijke online visie geeft richting voor de lange termijn en is de basis voor de online strategie. Ik help organisaties bij het opstellen of aanscherpen van hun online visie en bij het maken van strategische keuzes.

Co-creatie

Realiseren van digitale ambities vereist naast een heldere visie, goed contact met de doelgroep voor inzicht in de wensen en behoeften van de eindgebruikers. Co-creatie en samenwerking met relevante stakeholders en het uitwerken van interactieontwerpen zijn essentieel voor een geslaagd project. Door het gebruik van korte ontwikkel-iteraties en testen met echte eindgebruikers kunnen organisaties snel inspelen op nieuwe behoeftes en een optimale ervaring voor de eindgebruikers realiseren.

Werkwijze

Een persoonlijke aanpak is volgens mij de sleutel tot het beste resultaat. Na een intakegesprek met de belangrijkste stakeholders leg ik de opdracht vast in een beknopte briefing. Ik pak graag de regie en ontzorg mijn opdrachtgever, maar hou de lijnen altijd kort. Samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers maak ik goede afspraken over tijd, geld, kwaliteit, werkwijze en samenwerking. Mijn agile aanpak leidt ertoe dat de (door)ontwikkeling van de website soepel verloopt en zo veel mogelijk waarde toevoegt.


Online Project Manager | Michiel


De kernwoorden van mijn diensten zijn

Stakeholders, klanten, eindgebruikers, website briefing, online visie, agile, doelgroepen, gewenste resultaten, kernboodschap, discovery workshop, MVP (minimum viable product), huisstijl, UX en grafische elementen, koppelingen, klikmodel, content migratie, beeldmateriaal, zoekmachine optimalisatie (SEO), planning en budget, leveranciersselectie, ontwikkelsprints, fun, team, acceptatie testen, livegang, waardevol, eigendomsrechten en hosting.


Meer weten of wil je direct een Product Owner gerelateerde opdracht plaatsen?


https://schok.com/expertise.htmlFreelance Product Owner - Expertise

Expertise

Haal de juiste expertise in huis

Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

Doeltreffende aanpak

Ervaring met Agile werkwijze

Freelance Product Owner - Verbinding

Verbinding

Verbind stakeholders en eindgebruikers

Freelance Product Owner - Goede referenties

Goede referenties

Succesvol track record