06-46187487. "/>
Michiel Schokking

Freelance Online Project Manager

Laat een ervaren Online Project Manager jouw website project realiseren. Agile aanpak. Bel of app me!

Freelance Online Project Manager

Maak van je online ambities werkelijkheid met de hulp van een professionele Online Project Manager gespecialiseerd in het realiseren van nieuwe of te vernieuwen websites. Met bewezen succes en goede referenties sta ik klaar om je te helpen. Neem contact op via telefoon of app op 06-46187487.

Kies voor ervaring en expertise

Online Project Manager (Product Owner) Expertise - Michiel Schokking

Verbind stakeholders en eindgebruikers door jouw website project te laten realiseren door een een ervaren Online Project Manager (Product Owner) met Agile werkwijze en een succesvol track record. Gefocust op resultaat gedreven sprints, direct contact tussen eindgebruikers en opdrachtgever, direct inzicht in resultaten en het continu optimaliseren van de klantervaring.

Werkervaring

Michiel Schokking Product Owner - Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl
Patientenfederatie Nederland - digitalezorggids.nl

Digitalezorggids.nl, een initiatief van Patientenfederatie Nederland, ondersteunt mensen bij het vinden van geschikte digitale zorgdiensten en producten. Op de website vinden gebruikers informatie, verhalen van lotgenoten, gebruikerservaringen, tips en een vergelijkingsmogelijkheid voor Persoonlijke GezondheidsOmgevingen (PGO's). Recentelijk is er een reviewfunctie toegevoegd, waarmee gebruikers hun PGO's kunnen beoordelen en leveranciers feedback kunnen geven.

Aanpak en resultaten

Als Product Manager en Product Owner van digitalezorggids.nl heb ik samen met De Patientenfederatie en het geselecteerde webbureau gekozen voor een stapsgewijze vernieuwing van de website. Door middel van een Discovery Sprint zijn strategie, interactie-concept, ontwerp en technische vereisten bepaald als basis voor het Minimum Viable Product (MVP). Vervolgens is in overleg met de PGO-leveranciers de PGO-reviewfunctionaliteit ontworpen en gerealiseerd.

Digitalezorggids.nl | Website vernieuwd

Referentie

Titia Lekkerkerk
Manager Producten en Diensten Patientenfederatie Nederland

"Het afgelopen jaar heeft Michiel onze nieuwe productstrategie van digitalezorggids.nl vertaald naar een waardevol ontwerp en scenario voor groei. Met als resultaat een prachtige nieuwe website! Met een uitbouw van functionaliteiten en frequente toets bij de eindgebruikers speelt Michiel goed in op de behoeften en constante verbetering van de site."Michiel Schokking Product Owner - Nederlands Kanker Instituut
NKI - Nederlands Kanker Instituut

In 2020 heeft het Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Rotterdam zijn website vernieuwd om diverse doelen te bereiken. Als Product Owner van de nki.nl website heb ik de voornaamste doelen en gewenste resultaten opgesteld in overleg met belangrijke stakeholders en deze samen met het webbureau en communicatiemanagers van het NKI gerealiseerd.

Doelen en resultaten

De vernieuwde website moest allereerst gemakkelijk te gebruiken zijn voor de redactie en een optimale online ervaring bieden aan gebruikers, zodat bezoekers snel de gewenste informatie konden vinden en deze up-to-date was. Ten tweede wilde het NKI duidelijk verantwoording afleggen over de resultaten van hun kankeronderzoek en welk onderzoek op dit moment wordt uitgevoerd. Zo kunnen bezoekers zien welke vooruitgang er wordt geboekt in de strijd tegen kanker. Ten derde wilde het NKI de beste onderzoekers aantrekken door hun te overtuigen van de kwaliteit van het onderzoek dat wordt gedaan bij het NKI. Dit kan worden bereikt door de prestaties en publicaties van het NKI op de website te benadrukken.

Ten slotte wilde het NKI de mogelijkheden voor donaties en contact optimaliseren om zo nieuwe fondsen aan te trekken. Door deze knoppen duidelijk zichtbaar te maken op de website, kunnen bezoekers eenvoudig een bijdrage leveren aan het onderzoek tegen kanker.

De vernieuwde website van het NKI, in samenwerking met het AVL, draagt in zijn nieuwe vorm significant bij aan het gezamenlijke doel van de organisaties om kanker te bestrijden.

NKI website vernieuwd

Michiel Schokking Product Owner - OLVG
Het gefuseerde OLVG ziekenhuis

In 2015 gingen het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis samen op in 1 organisatie: OLVG. De lancering van de nieuwe website was een belangrijke stap om deze fusie te weerspiegelen en om verschillende doelen te bereiken. Als Product Owner van de OLVG-website heb ik in samenwerking met de belangrijkste stakeholders de doelen en gewenste resultaten opgesteld en vervolgens met het geselecteerde webbureau de website ontwikkeld, getest en opgeleverd.

Doelen en resultaten

De doelen van de nieuwe website waren divers. Ten eerste wilde OLVG een nieuw ziekenhuismerk introduceren dat de nieuwe positionering van de organisatie zou weerspiegelen. Ten tweede wilde OLVG gebruikmaken van digitale mogelijkheden om bezoekers van de website een optimale gebruikerservaring te bieden en de vindbaarheid van informatie te verbeteren. Dit omvatte de integratie van subsites en de communicatie vanuit 1 merk en domein.Michiel Schokking Product Owner - KPN Zakelijke Markt
KPN Zakelijke Markt

In 2007 besloot KPN om de KPN Zakelijke Markt webshop te vernieuwen en te integreren met de gesloten MijnKPN-omgeving, om zo hun bestaande klanten beter te bedienen. Het doel was om in 2008 de vernieuwde website te lanceren met een nieuwe frisse uitstraling. Hierbij is er ook een verbeterde storelocator geintegreerd waarmee klanten eenvoudig de dichtstbijzijnde KPN-verkooppunten konden vinden. Met deze vernieuwingen wilde KPN het gebruiksgemak van de website verhogen en een betere klantervaring bieden.

De vernieuwde website van KPN-zakelijk | Winkelwagen | 2008


Werkgebied Nederland

Als Online Project Manager gevestigd in Amsterdam, vervul ik opdrachten voor bedrijven overal in Nederland, van Groningen tot Amersfoort en van Utrecht tot Arnhem.

Certificeringen

-Professional Scrum Product Owner (PSPO1)
-Professional Scrum Master (PSM1)
-Managing Successful Projects (Prince2)
-Managing Successful Programs (MSP)
-Management of Portfolios (MoP)

Ben je op zoek naar een ervaren Online Project Manager voor jouw uitdaging? Neem contact met mij op via whatsapp of bel 06-46187487.

Als Online Project Manager streef ik ernaar om in samenwerking met alle belanghebbenden innovatieve en duurzame resultaten te bereiken. Met behulp van een Agile projectaanpak, waarbij de nadruk ligt op snelle en effectieve levering, wil ik waardevolle online producten en diensten opleveren. Mijn passie ligt in het ontwikkelen van oplossingen die de verwachtingen van mijn klanten overtreffen en bijdragen aan het succes van de organisatie.


Bekijk mijn portfolio voor meer succesvolle en toekomstbestendige websites en projecten.Voor meer informatie over hoe ik jouw project tot een succes kan maken, neem contact met mij op en vertel me over je digitale uitdaging!


De voordelen van werken met Michiel

Agile werkwijze
Heldere communicatie
Goede referenties
Succesvol trackrecord
Resultaat gedreven sprints
De juiste expertise: web
Teamplayer


Over Michiel

Ik ben Michiel Schokking, freelance Online Project Manager en Product Owner met als specialisatie de realisatie van nieuwe of te vernieuwen websites. Met ruim 20 jaar werkervaring heb ik gewerkt voor organisaties in de commerciele en semi-publieke sector. Mijn missie is om samen met stakeholders een waardevol succes te realiseren door innovatieve oplossingen.

Product Owner - Michiel Schokking | Passie: samen met stakeholders innovatieve oplossingen bedenken

Online visie

Het succes van online projecten is afhankelijk van toepassingen die zowel de opdrachtgever als de eindgebruikers optimaal dienen. Een duidelijke online visie geeft richting voor de lange termijn en is de basis voor de online strategie. Ik help organisaties bij het opstellen of aanscherpen van hun online visie en bij het maken van strategische keuzes.

Realisatie

Het realiseren van digitale ambities vereist niet alleen een heldere visie, maar ook goed contact met de doelgroep om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van de eindgebruikers. Co-creatie en samenwerking met relevante stakeholders (business en IT) en het uitwerken van interactieontwerpen zijn essentieel voor een geslaagd project.

Door gebruik te maken van korte ontwikkel-iteraties en testen met echte eindgebruikers wordt de organisatie in staat gesteld snel in te spelen op nieuwe behoeftes en een optimale ervaring voor eindgebruikers te realiseren.

Aanpak

Mijn werkwijze is gericht op een persoonlijke aanpak om het beste resultaat te behalen. Na een intakegesprek met de belangrijkste stakeholders leg ik de opdracht vast in een beknopte briefing. Ik neem graag de regie en ontzorg mijn opdrachtgever, maar houd de lijnen altijd kort. Ik werk samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers om goede afspraken te maken over tijd, geld, kwaliteit, werkwijze en samenwerking.


Online Project Manager | Michiel


De kernwoorden van mijn diensten zijn

Zoekmachine optimalisatie (SEO), online strategie, meerwaarde, agile, communicatie, toekomstbestendig, doelen, gewenste resultaten, kernboodschap, doelgroep, MVP (minimum viable product), epics, features, product backlog, interactie-ontwerp, prototype en validatie, afhankelijkheden en risico's, data migratie, content planning, acceptatie testen, training, go-live draaiboek, besturing, scrumteam, fun, planning en budget, hosting, eigendomsrechten.


Meer weten of wil je direct een Product Owner gerelateerde opdracht plaatsen?


https://schok.com/expertise.htmlFreelance Product Owner - Expertise

Expertise

Haal de juiste expertise in huis

Freelance Product Owner - Doeltreffende aanpak

Doeltreffende aanpak

Ervaring met Agile werkwijze

Freelance Product Owner - Verbinding

Verbinding

Verbind stakeholders en eindgebruikers

Freelance Product Owner - Goede referenties

Goede referenties

Succesvol track record