Doelgroepen

Doelgroepen zijn groepen van mensen waarvoor een product of dienst is bedoeld. Bij het ontwerpen van een website is het van groot belang om de doelgroepen te identificeren en te begrijpen, zodat de website op de juiste manier kan worden ontworpen en gericht worden op de juiste groepen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van marktonderzoek, gesprekken met klanten of door gebruik te maken van bestaande data. Door te weten wie de doelgroepen zijn, kan de website gericht worden op de wensen en behoeften van deze groepen en zo de gebruikerservaring optimaliseren.

Gewenste resultaten

Gewenste resultaten zijn de resultaten die men hoopt te behalen met de website. Dit kan bijvoorbeeld het verhogen van online verkoop, het verhogen van de conversie, het verhogen van de bezoekersaantallen, of het verhogen van de bekendheid van het merk zijn. Door te weten wat de gewenste resultaten zijn, kan de website gericht worden op het behalen van deze resultaten en zo gericht worden op de juiste doelstellingen.

Gerichte keuzes maken

Door het gebruik van doelgroepen en gewenste resultaten kunnen gerichte keuzes gemaakt worden voor bijvoorbeeld de inhoud, navigatie, lay-out en functionaliteiten van de website. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van relevante informatie, het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid, het optimaliseren van de zoekfunctie en het verhogen van de conversie. Ook kan hiermee rekening gehouden worden bij de content planning, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en testen van de website. Hierdoor kan de website gericht worden op de juiste doelgroepen en gericht zijn op het behalen van de gewenste resultaten.

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) Voorbeeld van doelgroepen met bijbehorende online doelstellingen


Voorbeeld van doelgroepen met bijbehorende online doelstellingen | Het Nederlands Kanker Instituut (NKI)