Documentatie en training

Documentatie en training helpen bij het gebruik en onderhoud van een website.

Documentatie

De documentatie beschrijft hoe het systeem werkt, hoe het moet worden gebruikt en onderhouden, en hoe het bij te werken is. Dit kan technische documentatie omvatten voor ontwikkelaars, maar ook gebruikershandleidingen voor eindgebruikers zoals redactie en (indien van toepassing) leveranciers.

Training

Via training worden mensen opgeleid en geleerd hoe ze het systeem kunnen gebruiken en onderhouden. Het kan in verschillende vormen worden aangeboden, zoals online tutorials, fysieke workshops of op-de-job training.

Kennis- en vaardigheden overdracht

Beide, documentatie en training, zijn belangrijk bij het vernieuwen en verbeteren van een website omdat ze helpen bij de overdracht van kennis en vaardigheden aan de gebruikers (redactie). Goede documentatie maakt het mogelijk voor gebruikers om content in te voeren, problemen op te lossen en het systeem zelfstandig te onderhouden. Training kan helpen bij het begrijpen van nieuwe functies en verbeteringen, en bij het gebruiken van de site op een effectieve en efficiënte manier. Dit resulteert in een meer productieve en tevreden gebruikersgroep (zoals de redactie) en verbetert de algehele waardering van de site.

Digitalezorggids.nl Handleiding impressie | Gegevensinvoer PGO-leveranciers


Digitalezorggids.nl | Voorbeeld handleiding | PGO-leveranciers