Agile project aanpak

Een Agile project aanpak is een iteratieve en flexibele manier van projectmanagement die gericht is op snellere en effectievere levering van waardevolle producten en diensten. Het wordt gekenmerkt door korte cycli van ontwikkeling, snelle feedback, en aanpassingen op basis van veranderingen in de eisen en prioriteiten.

Flexibiliteit

Waarom is een agile project aanpak zo handig bij het vernieuwen en verbeteren van een website? Dat komt omdat het een iteratieve aanpak biedt die zich snel kan aanpassen aan veranderende eisen en omstandigheden. In plaats van te werken aan een uitgebreid projectplan en te wachten tot het einde van het project om verbeteringen aan te brengen, kan agile projectmanagement korte cycli van ontwikkeling en levering bieden, waarbij verbeteringen snel kunnen worden aangebracht.

Grotere kans op succes

Bijkomend voordeel is dat er in agile projectmanagement nadruk wordt gelegd op samenwerking en communicatie tussen teamleden, stakeholders en gebruikers, wat helpt om de doelen en eisen van de nieuwe of verbeterde website beter te begrijpen en te verbeteren. Het agile proces zorgt voor een snellere levering en een hogere gebruikersacceptatie, wat leidt tot een succesvollere website-vernieuwing. Omdat ieder project anders is en de teamsamenstelling, vooral als je gaat werken met een nieuwe leverancier, meestal nieuw is kan ook een de gewenste (agile) projectaanpak anders zijn. Vandaar dat het verstandig is om als Product Owner per project vooraf goede werkafspraken te maken met het gehele team.

Webburo theFactor.e Voorbeeld van werkafspraken bij agile projectaanpak


Voorbeeld van werkafspraken met webburo theFactor.e | Agile projectaanpak